Bilecik Arenada BŞEÜ Rektörü Değerlendirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk bölümü ile Bilecik’in gündemine bomba gibi düşen Bilecik Arena programında Milletvekilleri Yaşar Tüzün ile Selim Yağcı karşı karşıya gelirken, birçok konuya dair çeşitli açıklamalarda bulundular.

Şehrimiz için birbirinden önemli değerlendirmelerde bulunan her iki vekilde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) yeni Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Milletvekili Yaşar Tüzün; İlk basın açıklamasında, ilk devir teslim töreninde bu cümleleri kurması bana çok doğru gelmedi. Ancak bizim bilmediğimiz bir milletvekili olarak Çok sayıda PKKlı, çok sayıda FETÖ terör örgütüne mensup öğrenci veya üye var mıydı açıkçası ben bilmiyorum. Çok talihsiz bir açıklama olmuş.”dedi.

Milletvekili Selim Yağcı ise Prof. Dr. Şükrü Beydemir’in konuşmasında herhangi bir rahatsızlık duymadığını belirterek; “Konuşmalarda öncelik sıralama, belki farklı tarzlar ve tavırlar olabilir ama rektör bey doğal olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde ki öğrencilerin yetiştirilmesi tarzı ve tavrı noktasında bir düşüncesini ortaya koymuş.” açıklamasında bulundu.

“Bu Kentte Yaşayanların Bütünlüğünü Bozacak Hiçbir Davranış Olmadı”

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) yeni Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir hakkında değerlendirmelerde bulunan Vekil Tüzün, şu şekilde konuştu;

“Netice itibariyle rektörlüğe atandınız, eskiden rektörlerimiz seçimle geliyordu öğretim üyeleri seçim yapıyorlardı ve Cumhurbaşkanı bunlardan birisini tercih ediyordu ama sistem kalktı.

Ön yargılı olmayalım belkide yarın basına cevap verecektir. Bende daha önce yapmış olduğum araştırmalarda bu tür elimde bilgiler vardı buna istinaden yaptım açıklamayı diyebilir. Eğer varsa da bizde öğrenmiş oluruz.

Ama biraz talihsiz olmuş çünkü Bilecik’te gerek 1980 öncesi gerekse 1980 sonrası bu kentte yaşayanların birlik, beraberlik ve bütünlüğünü bozacak hiçbir davranış olmadı. Bundan sonrada olmayacağı noktasında biz milletvekilleri olarak kefiliz.

“Ben Rahatsızlık Duymadım”

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) yeni Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ile Bilecik’e hizmet için hep birlikte çalışacaklarını aktaran Milletvekili Selim Yağcı: “Yeni rektörümüz üniversitemize, öğrencilerimize, öğretim görevlilerimize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel hizmetleri hep birlikte yapacağız.” dedi.

Olaya bakış açısına göre bu işlerin olmadığına ilişkin Bilecik’te yoğunluğun teşkil edecek şekilde olmadığına ilişkin benim de kanaatim var. Ben rektör beyin o açıklamasından sizin rahatsızlık duyduğunuz kadar rahatsızlık duymadım. Yani konuşmalarda öncelik sıralama, belki farklı tarzlar ve tavırlar olabilir ama rektör bey doğal olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde ki öğrencilerin yetiştirilmesi tarzı ve tavrı noktasında bir düşüncesini ortaya koymuş. Burada var da biz bunu gidereceğiz anlamında bir şey görmüyorum, o şekilde yorumlamıyorum.

“Üniversiteyi Cirit Atacakları Konuma Getirmeyeceğiz”

Her şeyde olduğu gibi tabii ki ülkemiz, devletimiz FETÖ ve PKK ile devamlı mücadele içerisinde. Üniversiteyi de bunların cirit atacakları bir konuma getirmeyeceğiz. Burada bu zamana kadar olan şeyi daha üst seviyelere çıkartarak devam ettireceğiz anlamında bir açıklama yapmış. Yani hassas olduğu konuların altını çizmiş. Ama yoksa varda bunlara ilişkin ben bu alanlarda daha hassas davranacağım, idare olarak. Ama çok şükür geçmiş dönemlerde de dönem dönem emniyet bunları tespit eder. Böyle olduğunda bunlara ilişkin olarak. Bilecik mütevazi ölçekli bir yer olduğu için bunlar çok çabuk sürede deşifre olur ve kontrol altına alınır zaten. Zaten çok şükür şehrimizde öyle bir sıkıntı yok.

Bilecik Arenada BŞEÜ Rektörü Değerlendirildi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Her konuşma devletin varlık ve birliği ile başlar. Rektör bey var dememiş, olursa barındırmam demiş…. bu mevzu bahisten kim niye rahatsız olur ki? Acaba yarası olanlar mı var? Neyse hayırlısı çıkar kokusu yakında…

    Cevapla
  2. REKTÖR HOCA DOĞRU SÖYLEMİŞ OKULUMUZDA FETO CU VE PKK LI VARSA OKULUMUZDA BARINDIRMAYACAĞIZ DEMİŞ NEDENSE BU CHP LİLER TERS ANLIYOR.

    Cevapla
  3. Fetöden pkkdan önce okulda çete gibi gezip herkese ters ters bakıp kavga etmek için yer arayan ülkücü zırvalığını barındırmasın !!!!

    Cevapla
Bizi Takip Edin