Bilecik Belediyesi’nden su kesintisi uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Karasu hattında meydana gelen su patlağı sebebiyle oluşun arızada oluşabilecek olumsuzluklara ilişkin vatandaşlara uyarıda bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamada, Karasu İçme ve Kullanma Suyu İsale Hattında 2 Mart 2024 Cumartesi günü arıza meydana geldiğini, arızadan bu yana Kent merkezinde karasu ana su kaynağından su temin edilemediği ve yerel kaynakların kullanıldığı bildirildi.

Onarım çalışmaları için yoğun çaba sarf edildiğinin ve kentin yüksek kotlu bölgelerinde bölgesel su kesintileri yaşanabileceğinin altı çizilen açıklamada, ihtiyaç dışı su tüketiminden kaçınılması noktasında uyarılarda bulunulurken, şu ifadelere yer verildi:

“Karasu İçme ve Kullanma Suyu İsale Hattında, Pazaryeri Ayrımı mevkiinde arıza gerçekleşmiştir. Belediyemiz Karasu ana su kaynağından; arızanın gerçekleştiği 2 Mart 2024 saat 17.00’den bu yana su temin edememektedir. Belediyemiz su depolarını, yerel su kaynaklarıyla takviye ederek su şebekesine su tedarik etmekte olup birlikten edindiğimiz bilgiye istinaden, birliğin depolarımıza tekrar su vermeye başlaması 48 saat sonra gerçekleşeceği öngörülmektedir. Bu sebeple şehrimizin yüksek kotlu bölgelerinde bölgesel su kesintileri yaşanması muhtemeldir.

Belediyemiz yerel kaynakları güçlendirmek için çalışma gerçekleştirmekte olup eldeki mevcut kaynaklarımız tüm şehrimizin ihtiyacını Karasu kaynağı olmaksızın karşılayamamaktadır. Birlik tarafından sürecin erken sonlandırılması halinde süre beklenilmeksizin belediyemiz şebekeye su vermeye başlayacaktır. Bu sebeple ihtiyaç dışı su tüketiminden kaçınılması önem arz etmektedir. Vatandaşlarımıza duyurulur.”

Bilecik Belediyesi’nden su kesintisi uyarısı
Masal Organizasyon
Bizi Takip Edin