Bilecik Ekibi de Oradaydı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Giresun’da geçen ay etkili olan sağanak yağış nedeniyle yaşanan sel felaketine destek amacıyla giden Bilecik İHH ekipleri, yaşananları anlattı.

Bölgedeki felaketi haber alır almaz harekete geçen İHH İnsani Yardım Vakfı Afet Yönetim Komisyonuna bağlı Afet ve Acil Durum Hizmet Birimleri, ilk günden itibaren bölgedeki çalışmalara destek oldu.

İHH Afet ve Acil Durum Hizmet Birimleri, bölgede hem tahliye hem de arama kurtarma çalışmalarına başladı. Bilecik ekibi bölgeye sevk edildi. Felaket haberini alır almaz tamamı ile gönüllülük esası ile yola çıkan İHH arama kurtarma ekibi bölgeye gelir gelmez timler halinde ayrılarak bölgede son hız ile çalışmalara başladı ve bu süreçte çalışmalarını sürdürdü.

Maaş ve maddi hiç bir karşılık beklemeden yolla çıkan arama kurtarma ekibi, deprem, sel ve benzeri doğal afetlerin artık iklimden ötürü daha fazla olabileceğini kaydederek, daha fazla gönüllü ihtiyacı olduğunu belirtip yeni ekip arkadaşlarını aralarında görmek istediklerini söylediler.

Arama kurtarma eğitimlerini tamamlayıp eğitimlerden geçtikten sonra bilgi birikimleri ile arama kurtarma çalışmalarına katılım sağladıklarını vurgulayan ekipler, gerekli eğitimlerin devam edeceğinin altını çizdiler. Tüm ekipler ile organize çalışan İHH arama kurtarma ekipleri, Bilecik’e dönüşlerini gerçekleştirdiler.

ALTYAPILAR ÇÖKTÜ

Bölgede çok sayıda ev ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. İlçede elektrik kesintisi meydana geldi, su şebekesi çöktü, altyapı tamamıyla kullanılamaz hale geldi.

AFET HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

İHH ekipleri, arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra hasar tespit çalışmalarına da katkı sağladı. Bu kapsamda ekipler, selin şehirde açtığı yarayı gözler önüne sermek amacıyla drone ile hasarı görüntüledi.

5 FARKLI KALEMDE YARDIM

İHH’nın Giresun’da bugüne kadar 2 bin kişiye sıcak çorba dağıttığı, İHH Kadın Kolları’nın, psikososyal destek için bölgede çalışmalarını sürdürdüğü, 3 adet Off-Road aracının engebeli arazide tahliye çalışmalarına katkı sağladığı, Hatay’dan yola çıkan İHH Mobil Aşevi’nin, bölgede hizmet vermeye başlayarak ve hayat normale dönene kadar ilçeden ayrılmayacağı, son olarak afetzedelere temiz su ulaştırıldığı belirtildi.

GİRESUNLULAR TEK TEK ARANDI

Sağanak yağışın ardından İHH İletişim Merkezi de harekete geçti. Afetin gerçekleştiği Dereli ve Yağlıdere ilçelerinde İHH sistemine kayıtlı bulunan bağışçılar, afetzedelerle iletişime geçti. Aranan kişilerin bir ihtiyaçları olup olmadığını tespit edildi ve gelen talebe göre ekiplerin bölgedeki çalışmalarına yön verildi.Afetzedelere, vakıf tarafından geçmiş olsun dilekleri iletildi.

Kurtarma çalışmalarında Bilecik İHH ekibinden Serhat Seymen, Yasin Yasa ve Emir Çalışkan’ın katıldığı bildirildi.

 

Bilecik Ekibi de Oradaydı!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin