BİLECİK EKO TURİZM SEZONU BAŞLIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan ve ilimiz köy yaşantısına ait  değerlerin yerli ve yabancı turistlerle buluştuğu Bilecik Eko Turizmi’nin bu yılki sezonu,  ülkemizin en önemli tur şirketlerinden olan Anı Tur organizasyonları ile başlıyor.
Bilecik Eko Turizmi Koordinatörü  Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik’in öncülüğünde gerçekleştirilen Bilecik Eko Turizmi paketinden faydalanmak isteyen turistler; Kınık ve Kurşunlu Köylerinde inek sağma, yumurta toplama, sebze toplama, çömlek yapma, yöresel ürün yapma ve satın alma ile kına gecelerine katılma gibi turistik etkinliklerden faydalanabilecek.
Bilecik Eko Turizmi Koordinatörü  Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, doğal yaşam köy turları kapsamında katılımcılara birçok güzel imkanlar verdiklerini belirterek, şunları söyledi: ”Bilecik Dünya Turizmi Destinasyonu çalışmaları kapsamında geçtiğimiz yıllarda temellerini attığımız Bilecik Eko Turizmi bugün meyvelerini vermeye başladı. Misafirlerimizin içerisinde inek sağma, yumurta toplama, sebze toplama, çömlek yapma, yöresel ürün yapma ve satın alma ile kına gecelerine katılma gibi turistik etkinliklerden faydalanabileceği eko turizm paketlerimizi; 08, 22, 29 Nisan – 06, 13, 27 Mayıs ile 09,16, 23, 30 Eylül  ve 07, 14, 21, 28 Ekim tarihlerinde günü birlik şekilde gerçekleştireceğiz. Kent yaşamından uzaklaşmak veya köy yaşantısına ortak olmak isteyen turistlerimize bu imkanı veriyoruz. Bu turlarımızda yaşamın devam ettiği köy evlerine misafir olup, köy yaşantısını birebir yaşayacağız. Kahvaltı ve yemek hazırlıklarına ortak olmak için ekmeklerimizi pişirip, folluktan yumurta toplayıp, ineklerden süt sağacağız. Dönemine bağlı olarak bahçelerden sebze, dallarından meyveleri toplayıp, zanaatkârların işlerine ortak olacağız. Dağlarda adaçayı, kekik toplayıp doğal ürünlerin hazırlanmasında yardımcı olacağız. Sadece köylerin işlerine değil eğlencelerine de ortak olacağız. Sessiz sakin hayat, doğal ürünler, temiz hava ve daha fazlası bu turlarımızda. Gittiğimiz köy bizimdir diyerek sizleri de bu turlarımıza bekliyoruz. ” ifadelerini kullandı.
TURİSTLERİMİZE BİLECİK’İMİZİN BÜTÜN GÜZELLİKLERİNİ SUNACAĞIZ”
Turizm paketleri ile katılımcılara Bilecik, ilçe, belde ve köylerinin bütün güzelliklerini sunacakları bilgisini veren Yrd. Doç. Dr. Çelik, tur hakkında ayrıca şu bilgileri verdi: ”Değerli misafirlerimizi, Anı Tur otobüs içi ikramları eşliğinde Adapazarı – Pamukova üzerinden, Kınık kırsal turizm köyümüze ulaşıyoruz. Burada bizleri ev baklavası ve çiçeklerle karşılayan köy heyetiyle beraber çömlek atölyelerini ziyaret edip, çömlekçi ustalarından bilgiler alacağız.  Sonrasında öğrendiklerimizi uygulamak için çömlekçi çarklarına biz oturacağız ve hünerlerimizi göstereceğiz. Atölye gezimizin ardından köy içinde gezerken dönemine bağlı olarak bahçelerden sebze, ağaçların dallarından meyve toplayacağız. Hazırlıklarına bizzat kendimizin dâhil olduğu yöresel yemeğimizi yedikten sonra konaklayacağımız yer olan eko turizm köyümüz olan Gölpazarı İlçesine bağlı Kurşunlu Köyüne hareket edeceğiz. Kınık köyündeki gibi sıcak bir karşılamanın ardından konaklayacağımız köy  evlerine yerleşeceğiz. Akşam yemeklerimizi konakladığımız evlerde aldıktan sonra köy meydanında yapılacak sözlü sazlı ve küçük ikramların sunulduğu Kına gecesine katılacağız. İkramlarımız tamamen köy yaşantısına ait ürünlerden oluşacak ve bütün doğallığıyla sunulacak.” dedi.
2.GÜN: KÖY KAHVALTISI – YÖRESEL ÜRÜN HAZIRLIĞI – DAĞ GEZİNTİSİ – DOĞAL ÜRÜNLERİ TOPLAMA – DÖNÜŞ
Bilecik Eko Turizminin 2. günü hakkında da bilgi veren Çelik: ”Değerli misafirlerimize köy evlerinde yapacağımız kahvaltının hazırlıklarına yardımcı olacağız. Folluktan yumurta toplama, inek sağma gibi köy yaşamına ait faaliyetlerde bulunacağız. Tertemiz sokakları, çiçeklerle süslenmiş köy evlerinin arasında köy içinde küçük bir gezinti yapacağız. Sonrasında mevsimine bağlı olarak yöresel ürün yapımlarından olan ekmek pişirme, erişte yapımı gibi faaliyetlerde bulunacağız. Dağda küçük bir gezinti yaparken mevsimine göre doğal ürünleri toplayacağız  Öğle yemeğini tertemiz dağ havası eşliğinde aldıktan sonra semaverde çaylarımızı içeceğiz. abah kahvaltısında konakladığımız evlerde köy kahvaltısında; Bal, reçeller, köy peyniri, yayık tereyağı, zeytin, balkan böreği, yumurta ve çörek yer alırken;  öğle yemeğinde, Kurşunlu Köyünde Mantı Menüsü (Mantı, Yaprak Sarma, Dolma, Yoğurt, Ev Baklavası, Semaverde Çay içilecek. İstanbul’a dönmeden önce bizim için kurulan doğal köy ürünleri pazarından alışverişlerimizi yaparak, turumuzu tamamlıyoruz.” dedi.
 
BİLECİK EKO TURİZM SEZONU BAŞLIYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin