BİLECİK, EROL MÜTERCİMLER’E ATEŞ PÜSKÜRDÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önder Bilecik İl Temsilciliği, Eğitime Destek Platformu, Bilmed Bilecik İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Bilecik Şubesi, Ensar Vakfı Bilecik Şubesi
Tügva Bilecik İl Temsilciliği, Cihannüma Bilecik Temsilciliği, Bilecik Sinoplular Derneği, Erbakan Vakfı Bilecik İl Temsilciliği ve Muradiye Vakfı Bilecik İl Temsilciliği İmam Hatip Liseleriyle ilgili yaptığı açıklamasını ardından ülke genelinde de büyük tepki alan Erol Mütercimler’e ateş püskürdü.

Bilecik Adalet Sarayı önünde toplanan kuruluş temsilcileri, katıldığı bir televizyon programında İmam Hatip liseleri’ne yönelik sözleri nedeniyle, Mütercimler hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “hakaret yoluyla halkın bir kesimini aşağılama” fiillerinden suç duyurusunda bulundu.

“ALENEN HAKARETTE BULUNARAK AŞAĞILADI”

Mütercim’lere bu haddi aşan davranışından dolayı kamu davası açılmasını talep eden grup adına basın açıklamasını okuyan Bilecik İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Dernek Başkanı Mehmet Turhan, katıldığı programda Erol Mütercimler’in, imam hatip mezunlarına alenen hakarette bulunarak aşağıladığını vurguladı.

“DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE..”

Turhan, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

”Suçun basın-yayın yoluyla işlenmesi, televizyonun youtube kanalı üzerinden videoya hala ulaşılabiliyor olması ise üzüntümüzü arttırmıştır. İmam hatip camiası; bugün 1 milyon 400 bin öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir. 69 yıldır eğitim hayatına devam eden imam hatip okulları ülkemiz, milletimiz ve medeniyetimiz için çok değerli, alimler, doktorlar, mühendisler, edebiyatçılar, siyasetçiler ve devlet adamları yetiştirmiştir. Bu isimler dün olduğu gibi bugün de ülkenin dört bir yanında hizmet vermektedir.

“ÜLKEMİZİ, BİRLİĞİMİZİ VE DİRLİĞİMİZİ HEDEF ALMAKTADIR”

Bugün, çocuğunun hem dini ilimler hem de fen bilimleri eğitimi alması, günün gerektirdiği becerilerle donanması için ailelerin ve gençlerimizin tercihi imam hatip liseleri olmaktadır. Son yıllarda program çeşitliliğine giden okullarımız öğrenciler için cazibe merkezi olmuştur. İmam hatiplilere yöneltilen iftiralar ve mesnetsiz iddialar, aşağılayıcı-küçük düşürücü ifadeler, sadece bu camiayı değil Türkiye’yi, 83 milyonluk ülkemizi, birliğimizi ve dirliğimizi hedef almaktadır. Ayrışma ve kamplaşmayı körükleyenler bilmelidirler ki, bu davranış ülkemize yönelik kötü emel sahiplerinin değirmenine su taşımaktadır.

“YANINA KAR KALMAMASINI İSTİYORUZ”

İşte bu gerekçe ile camiamıza yönelik iğrenç, aşağılık ithamlarda bulunan Mütercimler hakkında kamu davası açılmasını ve bu iftiralarının yanına kar kalmamasını istiyoruz. Suç duyurumuzun gereğinin yapılacağına; ülkemizi, milletimizi, çocuklarımızı, bugünlerimizi ve yarınlarımızı hedefeyen bu tür davranışların cezasız kalmayacağına inanıyoruz. Biz biliyoruz ki, adalet yerini bulacak ve bir daha kimse ülkemizin güzide okulları olan imam hatiplerden mezun olanlar hakkında böyle pervasız davranışlara cüret edemeyecektir.

“DAVET EDİYORUZ”

Son olarak okullarımızdan mezun olmanın haklı gururunu taşıyan; imam hatiplerin bu toprakların mayası, harcı, irfanı olduğuna inanan, işadamı, bürokrat, siyasetçi, akademisyen, esnaf kısacası herkesi Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz.”

Açıklamanın ardından dernek üyeleri, adliyeye giderek Erol Mütercim hakkında suç duyurusunda bulundu.

BİLECİK, EROL MÜTERCİMLER’E ATEŞ PÜSKÜRDÜ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. Kafa lağım Kafa, boş bir kafa şeytanın çalışma odasıdır.

    Cevapla
  2. ALLAH ALLAH EMİNMİSİNİZ.TERCÜMAN OLMUŞ OLMASIN.NASIL DİYORDUNUZ SİZ.”BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ” ADALET BİR GÜN HERKESE LAZIM OLUYORMUŞ DEĞİL Mİ?

    Cevapla
  3. 11 Eylül 2020, 21:03

    12 yaşında kız çocuğuna tecavüz edilirken BU imam hatipliler çirkin olayı LANETLEDİDE BEN Mİ DUYMADIM..YAZIKLAR OLSUN HEPİNİZE

    Cevapla
  4. 11 Eylül 2020, 21:06

    AİLEDEN sorumlu bakan; ENSAR VAKFINDA 40 ERKEK ÇOCUĞA TECAVÜZ EDİLDİĞİNDE bir kereden bir şey olmaz demişti.HİÇ BİRİNİZ PROTESTO ETMEDİNİZ. YAZIKLAR OLSUN HEPİNİZE

    Cevapla
  5. Bir kereden bişey olmaz 12 yaşındaki kız çocuğu içinde aynı tepkiyi beklerdik sizden

    Cevapla
  6. Şu alttaki yorumların altında cevap verin ibre kendinize döndü mü koşturarak gidiyorsunuz adliyenin önüne fotoğraf çektirmeye

    Cevapla
  7. insallah ataturk gibi bir adam gelir sozde vakiflari cemaatleri tarikatlari kapatir insanlarda gercegi gorur kimsede inanmaz bunlara

    Cevapla
  8. he hehe kendi kendinize

    Cevapla
Bizi Takip Edin