Bilecik İçin Toplantı Yapıldı “3 husus temizlik, maske ve sosyal mesafenin takibi”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk başkanlığında İl Pandemi Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede ilin güncel durumu ile uygulanan ve yeni kontrollü sosyal hayatla ilgili alınan tedbirlerin değerlendirildiği İl Pandemi Kurulu Toplantısına, Belediye Başkanı Semih Şahin, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile kurul üyeleri katıldı.

Vali Şentürk, İl Sağlık Müdürü Kadir Keskin’in salgınla mücadelenin olumlu seyri sonucunda kontrollü normalleşme sürecinde uygulanacak yeni kararlarla ilgili sunum yapmasının ardından yaptığı açıklamada, salgının henüz geçmediğini, yeni kontrollü sosyal hayata geçilen bu süreçte, tedbirlere riayet edilerek maske kullanılması, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kontrollü normalleşme süreciyle birlikte Pandemide ikinci aşamanın başladığını, Bilecik olarak Bilim Kurulunun tavsiyeleri Sağlık Bakanlığının talimatları çerçevesinde çalışmaların yürütüleceğini belirten Vali Şentürk, ”Koronavirüsle mücadelede en önemli 3 hususumuz temizlik, maske ve sosyal mesafenin takibi. Sağlık Teşkilatımız ve kolluk kuvvetlerimiz süreci yönetmede diğer birimlerimizde kendi görev alanlarıyla ilgili konularda aktif olarak sahada olacaklar. Ekip oluşturarak denetim faaliyetlerini icra edelim istiyoruz. Amacımız ceza yazmak değil ama kurallara da uyulmasını sağlamak durumdayız. Bireysel tedbirlerle birlikte, topyekün işin sahiplenilmesi gerekir. Belirli dönemlerde şehrin ana caddelerinde yoğunlaşma olur veya risk oluşturursa o noktada kontrolleri yeniden elden geçireceğiz. Bireysel tedbirlere uyum sağlanmazsa toplu tedbirlerin alınması gerekebilir. İnşallah yeni süreci vakasız atlatırız.” dedi.

Vali Şentürk, yeni tip koronavirüs (kovıd-19) salgını sürecinde başta Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere sağlık çalışanlarına, emniyet, jandarma ve zabıta ile Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerine ve tüm birimlere çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, bundan sonra da aynı hassasiyetle, aynı çalışmaların devamını diledi.

Bilecik İçin Toplantı Yapıldı “3 husus temizlik, maske ve sosyal mesafenin takibi”
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin