BİLECİK İHH’DAN DÜNYA YETİMLER GÜNÜ MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHH Bilecik İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım, İHH İnsani Yardım Vakfınca ramazan ayının 15. gününün ”Dünya yetimler günü” olarak ilan edildiğini bildirdi.

Yıldırım, Bilecik İHH olarak, İHH İnsani Yardım Vakfıyla birlikte Bilecik’te, ülkede ve yurt dışı olmak üzere çok sayıda insani yardım faaliyetlerinde bulunduklarını anımsatarak, insani yardım faaliyetlerinin tamamının hayırsever vatandaşlardan gelen bağışlarla olduğunu söyledi.

 

Yaptıkları yardımları şeffaflık ilkesine uygun bir şekilde gerçekleştirdiklerini ve yardım faaliyetlerini kamuoyuyla da paylaştıklarını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

”Zamanın geçip gittiği ve bir daha asla gelmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Ramazan ayı güzel işleri yapmamız için bize çok sayıda fırsatlar sunuyor. Bilecik İHH olarak ramazan ayı içerinde yüzlerce gıda kumanyasını dağıttık. Şu an için Bilecik’te bin 500 kişiye ulaştık. Yine üniversite öğrencilerimizle birlikte iftarlarımızı açıyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfımızın teklifiyle her ramazanın 15. günü dünya yetimler günü ilan edildi.

 

Tabi ki iyiliğin bir günü olmaz. Ancak bu ilan edilen yetimler günü, yetim kardeşlerimiz için bir farkındalık oluşturmak ve yetim çocuklarımızı ramazanın ruhuna uygun bir şekilde gündeme taşımak, onların yüzlerini güldürmek için sadece bir vesile. İHH İnsani yardım vakfımızın neredeyse dünyanın tüm mazlum coğrafyalarında yetimhaneleri bulunmakta. Bilecik İHH olarak iki yüz yetim çocuğumuza her ay sürekli olarak destek oluyoruz. Bu ramazan ayı içerisinde şu ana kadar ihtiyaç sahibi elli civarında yetim kardeşimizin bayramlıklarını tedarik ettik. Yüz civarında yetim kardeşimizin 100 liralık bayramlık çekleri onları bekliyor. ‘Yetim gülerse dünya güler’ dedik ve yola çıktık.”

 

Yıldırım, bazı iftarları yetimlerle birlikte açtıklarını ve gönderilen kumanyanın yanında çocuk kumanyaları verdiklerini sözlerine ekledi.

BİLECİK İHH’DAN DÜNYA YETİMLER GÜNÜ MESAJI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin