BİLECİK MİLLETVEKİLİ HALİL ELDEMİR’İN 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evrensel ilkeleri benimsemiş milletimizin, çağımıza yön veren gelişmiş ülkeler arasında yer almasının ön şartı, eğitimin kalitesini yükselterek yaygınlaştırmaktır. Eğitim kişilere, milli kültürün zenginlik ve değerini evrensel değerlerle buluşturarak geçmişi tanımasına, bugünü ve geleceği konusunda bilinçlenmesine imkan verir.

Toplumlar, yetenekleri gelişmiş, karşılaştığı yeni durumlara uyum sağlayabilen, karşısına çıkabilecek her türlü engele karşı mücadele gücüne sahip, dengeli, disiplinli ve güçlü bireylerle geleceklerine güvenle bakabilirler. Eğitimi yaşam boyu süren bir etkinliğe dönüştürerek, araştırma ve sorgulama yetenekleriyle bilgi üretimine katkıda bulunan bireylerden oluşan toplumlar, güçlenerek, kalkınma sorunlarını aşmakta, uygarlığın gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık ve mutlu geleceği için en değerli varlığımız genç nüfusumuzun, dünya gerçeklerini yorumlama becerisine sahip, bilim, teknoloji, kültür ve sanat yaşamındaki gelişmelere duyarlı bireyler olmalarını amaçlamaktayız.

Siz gençlerimizi, ana dilimiz Türkçe’yi etkin, doğru ve yerinde kullanan, baskı ve yönlendirmelerden uzak kendi kararlarını uygulayabilen, bağımsızlık ve özgürlüğü kişiliğinin değişmez ilkesi olarak benimsemiş, ülkesine, toplumuna, kendisine güvenen bireyler olarak görebilmek hepimizin dileğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; yeni Eğitim-Öğretim yılında öğrencilerimize sağlık ve başarı dilerken; barışa, insan haklarına, hoşgörüye ve demokratik değerlere önem veren ve sizlere erdemli birer yurttaş olma niteliği kazandırarak, yurdumuzun dört bir yanında büyük özveriyle çalışan değerli öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiasına kolaylıklar diliyorum.

Halil ELDEMİR
Ak Parti Bilecik Milletvekili

BİLECİK MİLLETVEKİLİ HALİL ELDEMİR’İN 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin