Bilecik Milletvekili ve Belediye Başkanı Elleriyle Yufka Açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi’nde Bilecik AK Parti Milletvekili Selim Yağcı ve Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can müze ziyaretçilerine kendilerinin yaptığı yufkayı ikram etti.

Yöresel kıyafetler giyen ev hanımlarının odun ateşinde özenle pişirdiği yufkalar müze ziyaretine gelen konuklara ikram edildi.

 

Yaşayan Şehir Müzesi’nde düzenlenen etkinliğe Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ümran Koçyiğit ve vatandaşlar eşlik etti.

 

Yufkanın nasıl yapıldığını da gören ziyaretçiler henüz sıcak saçın üstünden yeni inmiş yufkaları büyük bir beğeni ile yediler.

 

Bilecik’in yufka hazırlanışının çok özel olduğuna değinen Bilecik Milletvekili Yağcı, “Yaşayan Şehir Müzemizde geleneklerimizi yaşatıyoruz projesine devam ediyoruz. Hakikaten Bilecik için yufka hazırlamak çok özel. Kışa girerken annelerimiz, ninelerimiz geçmiş süreç içerisinde imece usulü yufka günleri yaparlardı. Biz bunları yaşatmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Belediye Başkanı Nihat Can ise örf ve adetleri unutturmamaya çabaladıklarını vurguladı.

Bilecik Milletvekili ve Belediye Başkanı Elleriyle Yufka Açtı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Dünyanın sonu gelmiş

    Cevapla
Bizi Takip Edin