Bilecik Müftüsü Ali Erhun’dan Ramazan Ayı Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Müftü Erhun, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Cennet kapıları açan, cehennem kapılarını kapatıp şeytanların azgınlarını bağlayan, kendisinden önceki on bir ayın günahlarını bağışlatan, ayların efendisi olan Ramazan ayına, bizleri bir kez daha kavuşturan Çok Merhametli Rabbimize hamd ve şükürler olsun.

İnsanlara yol gösteren, doğru ile eğriyi ayıran, her bir ayeti ile nur dolu gönüllerin nuruna nur katan, susuz kalmış gönüllerin susuzluğunu Kevser ile kandıran, aç kalmış ruhların açlığını Maidesiyle doyuran, gafil kulları gafletten uyandırıp bir imtihan meydanı olan dünya arzının her bir anının Kadr’ini kıymetini bildiren, Rabbin bize hitabı olan Kur’an-ı Azîmü’ş-Şân’ın indirildiği, cüz cüz okunup mukabele edildiği, hazfızalarda ilmek ilmek işlendiği ay olan, bereketi, mağfireti, rahmeti katlanan Ramazan ayı, Kur’an Denizinden inciler çıkarma ayıdır.

Ramazan ayı kullara sonsuzluk çağrısı sunar. Sonsuzluk kervanına dahil olmaya davet eder. Her şeyin Sahibi hatırına her şeyinden vazgeçip Hakk’a kurban olmaya çağırır. Bunu başarmak için imtihan şartlarını kolaylaştırır. Şeytanları bağlar, azgın nefislere karşı toplu direniş sağlar. Kötülüklere, vurdumduymazlıklara, umursamazlıklara gömülen insana, insan olduğunu, yaratıldığını, görevlendirildiğini hatırlatıp ahiret motivasyonunu kuvvetlendirir.

Ramazan ayı; yoksulun, garibin, dulun, yetimin, muhacirin, yaşlının, cümle garip gurebanın, fakir fukaranın Hakk’ın rahmetinden en fazla pay aldığı aydır. Hakk’ın kullara çağrısı, bütün bu rahmete vesile olmayadır. Bu daveti sancak yapıp kıyamete kadar dalgalandırmaya kararlı olan, “La ilahe illallah de, sonra dosdoğru ol” buyuran Hazreti Muhammed Mustafa’nın (sav) yoluna uymayadır.

Yağdırdığı mağfiret yağmuruyla gönüllerin kirini ve pasını, müminin günahını ve hatasını, mazlumların, mağdurların gözyaşını ve yasını dindirir bu mübarek zaman dilimi.

Kur’an’ı Kerim’in ismini zikrettiği tek ay olan Ramazan ayı, bu şerefle aylara Sultan oluverdi. Dertsize, çaresize, ümitsize Derman oluverdi. Asilere, günahkârlara, çirkefliklere bulaşmışlara Gufran oluverdi. Şeytanlara, azgınlara, düşmanlara Hüsran oluverdi.

Asırlarca Ramazan, Müslümanlar arasında bir ay süren bir bayram oldu. Yedisinden yetmişine bütün Müslümanlar için bir neşedir, coşkudur, heyecandır, kültürdür, medeniyettir. Hem de üzerinde çok konuşulan, makaleler ve kitaplar yazılan bir “Ramazan Medeniyeti!” Ramazan, bir medeniyettir, bir dünya görüşüdür. Sadece, nefsimize gem vurulan günler değil; yoksulların, düşkünlerin, açların, muhtaçların, kimsesizlerin hatırlandığı ve korunduğu yoğun bir seferberliktir.

Diyanet İşleri Başkanlığımız da bu yıl Ramazan ayının temasını “Ramazan ve Doğruluk” olarak belirlemiştir.

Bu münasebetle yaptığımız bütün ibadetlerimizin; camilerimizi şenlendireceğimiz teravihlerimiz, mukabelelerimiz, sahurlarımız, zekâtlarımız, fitrelerimiz, sadakalarımız, iftar sofralarımızda bölüştüğümüz lokmalarımız ve Allah rızası için yaptığımız bütün amellerimizin doğruluk ve istikamet üzere olması gerekir.

Yolumuz doğruluk, ahlakımız güzel olsun. Yolumuz doğruluk, özümüz sözümüz bir olsun. Yolumuz doğruluk, niyetimiz iyilik olsun

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Ramazan ayının birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, gönül ve ümmet coğrafyamıza hayırlar getirmesine vesile olmasını diler, başta siz hemşerilerim olmak üzere bütün İslam Âleminin Ramazan ayını tebrik ederim.

 

Bilecik Müftüsü Ali Erhun’dan Ramazan Ayı Mesajı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin