Bilecik Öğrencileri Macaristan’da Staj Çalışmalarına Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erasmus+ 2017 teklif çağrısı döneminde Bilecik Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen “AB Standartlarında Staj Olanakları İle Nitelikli Bir Geleceğe Yürüyüş” projesi ile 15 öğrenci yurt dışında staj yapma imkanına kavuşmuştu.

Proje kapsamında Metal Teknolojisi alanından beş öğrenci, Macaristan’ın başkenti Budapeşte´de Siemens firmasında kaynak eğitimi almaya başladılar. 14 Ocak 2018 tarihinde başlayan staj çalışması, 27 Ocak 2018 tarihine kadar sürecek.

 

Siemens Zrt işletmesi Macaristan´ın Budapeşte kentinde dünyanın sayılı büyük firmalarından Siemens Grubu´na bağlı olarak 2012 yılında faaliyete geçmiştir. Almanya´da alanında büyük bir başarıyla çalışan modelin, Siemens firmasının Macaristan´daki iştiraki olan işletme, mesleki eğitim öğrencilerine stajlar yaptırmaktadır. Siemens´te staj yapan öğrenciler, tam donanımlı iş yerinde ileri teknoloji ürünü makine ve ekipmanları kullanmaktadırlar. Öğrencilere stajları esnasında kendi alanlarında yurt dışı tecrübesi olan deneyimli öğretmenler refakat etmektedirler.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Budapeşte’de staj çalışmalarını sürdüren Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerin bir yandan meslekleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerini geliştirirken bir yandan da Avrupa kültür ve medeniyetini, sosyal hayatını tanıma fırsatı bulduklarını ifade etti.Yurt dışında gerçekleştirilen staj çalışmalarının aynı zamanda geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizin ufkunu açtığına, meslekleriyle ve gelecekleriyle ilgili daha geniş bir bakış açısı kazanmalarını sağladığına değindi.Öğrencilerimizin yurt dışında ülkemizi, kültür ve medeniyetimizi de en güzel şekilde temsil ettiklerine ve tanıttıklarına inandığını belirten Fazilet Durmuş, onlara staj çalışmalarında başarılar diledi.

 

Bilecik Öğrencileri Macaristan’da Staj Çalışmalarına Başladı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin