BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ TIP BİLİŞİMİ KONUSUNDA AB PROJESİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yürütücülüğünü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Dandıl’ın yaptığı, 2015 yılında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına başvuruda bulunulan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer bulunan “E-Learning Platform for Medical Informatics to Improve Vocational and ICT Practice (Tıp Bilişiminde Mesleki ve Bilgi İletişim Teknolojileri Becerilerinin Artırılması için E-Öğrenme Ortamı Tasarımı) isimli AB projesinin açılış toplantısı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 “PROJEMİZ 1 EYLÜL 2015 VE 1 EYLÜL 2017 TARİHLERİ ARASINDA 2 YIL SÜRECEKTİR”

Projede 5 ulusal; Almanya, İspanya’dan olmak üzere 2 tane de uluslararası ortak yer alırken gerçekleştirilecek olan projenin Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi merkezli yürütüleceği ve 2 yıl süreceği öğrenildi.

Proje kapsamında, tıp / sağlık alanında her kademede çalışanların ve öğrenim görenlerin mesleki yeterliliklerin artırılması hedeflenirken, ayrıca Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) yardımıyla bir e-öğrenme ortamının tasarlanması ve uygulamaya konulması amaçlanıyor.

bilecik haberleri

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Emre Dandıl açılış programında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Üniversitemiz adına koordinatörlüğünü yaptığım 2015 yılında Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına Erasmus plus Programı ana eylem 2 mesleki eğitim ve stratejik ortaklıklar kapsamında başvuruda bulunduğumuz ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer görülen “E-Learning Platform for Medical Informatics to Improve Vocational and ICT Practice (Tıp Bilişiminde Mesleki ve Bilgi İletişim Teknolojileri Becerilerinin Artırılması için E-Öğrenme Ortamı Tasarımı)İsimli projemizin açılışını yapıyor olmanın gururunu yaşıyorum.

Ayrıca programımıza ortaklığı kabul eden bize her türlü desteklerini sunan şu günlerdeki olumsuz hava koşulların rağmen açılık toplantımızı şereflendiren Almanya ve İspanya’dan gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.

Değerli katılımcılar Avrupa Birliği’nin Eğitim Gençlik ve Spor alanındaki hibe programı olan Erasmus Plus Avrupa Birliği komisyonu tarafından 2007- 2013 yılları arasında yürütülen ve 2014 yılı itibariyle sona eren ‘Hayat Boyu Öğrenme Programı’ kapsamında yüksek öğretim alanında sağlanan hibe desteklerinin 2014-2000 yılları arasındaki programlarının genel adıdır. Bu program kapsamında eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik Avrupa 2020 strateji hedeflerine uygun olarak farklı sektörler arasında işbirliğine teşfik eden daha etkili araçlar sunmak, Yüksek Öğretimde kaliteyi arttırmak, Yüksek Öğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyasıyla işbirliğini güçlendirmek, kişilere yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırmak, kişisel gelişimlerin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması amaçlanmaktadır.

Erasmus Plus Programına bu adın verilmesindeki ana sebep kamuoyunda daha fazla tanınan yurtdışında eğitim ve Avrupa Eğitim iş birliğiyle güçlü bir şekilde özdeşleştirilen önceki Erasmus programının bilinirliğinden faydalanmaktır. Erasmus Plus faaliyetlerinin hedef kitlesi en genel anlamıyla yüksek öğretime taraf kurum ve kuruluşlar ile bu kurumların çalışanları  ile öğrencilerini kapsamaktadır.”dedi.

Programda ayrıca Bilecik Şey Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölüm Başkanı Doç. Dr.Cihan Karakuzu, Bilecik Şey Edebali Üniversitesi Rektör Vekili ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nurgül Örbay’ın teşekkür konuşmalarının ardından Tıp Bilişimleri Derneği Başkanı Prof.Dr.Utku Şenol konuya ilişkin sunumunu gerçekleştirdi.

bilecik haberleri

bilecik haberleri

bilecik haberleri

bilecik haberleri

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ TIP BİLİŞİMİ KONUSUNDA AB PROJESİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRİYOR
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin