BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİNİN 10. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin 10. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş tarafından Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından buradan 10. Yıl Korteji eşliğinde Şeyh Edebali Kültür ve Kontre Merkezine yürüyüş gerçekleştirildi.

 

 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ülkede her şehire bir üniversite anlayışının devlet politikası olarak belirlenmesinden sonra 2007’de kurulduğunu söyleyen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş “Üniversitenin 132 programdan oluşan 5 fakülte, 3 Enstitü, 7 Meslek Yüksek Okulu ve 2 Yüksek okuldan oluştuğunu aktaran Taş, “Üniversitemiz, 508 Akedemik personeli ile 265 idari personel olmak üzere toplan 773 çalışanı ve yaklaşık 18 Bin öğrencisi ile şehrimize ülkemize ve Bilim dünyasına hizmet etmektedir. Bugüne Fahrabi Değişim programı çerçevesin de 43 Üniversite ile protokol imzalanmıştır. Erasmus programı kapsamında 17 değişik ülke ile toplam 96 adet anlaşma yapılmıştır. Bu sayede gerek yurt içinden gerekse yurt dışından öğrenciler Üniversitemizi ziyaret etmekte ve Üniversitemizde öğrenim görünmektedirler.” dedi.

 

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise Kalkınma Bakanlığına Üniversite’ye Arge Merkezi kazandırmak adına girişimlerde bulunduklarını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Ülke olarak 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşırken genç nüfus ve değerli zenginliğimiz ile birlikte ulaşacağız. Bunu yaparken de gençlerimizi ne kadar donanımlı yetiştirebilirsek, gençlerimizle birlikte ne kadar güzel projeler üretebilirsek ülkemizin kalkınmasına, büyümesine ne kadar katkıda bulunabilirsek bu sayı o kadar geriye düşecektir. İnşallah üniversitemize bugüne kadar yapılan hizmetler bundan sonrada artarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Vali Süleyman Elban ise imparatorluk kuran bir şehirde üniversitenin kurulması, büyümesi ve filizlenmesi rahat olacağını ve rahatlıkla büyüyeceğini kaydetti.

 

Konuşmaların ardından öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve Türk müziği dinletisinin ardından program sona erdi.

 

 

Programa, 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Remzi Gören, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir, Öğretim Görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİNİN 10. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin