Bilecik Toplantısı Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) koordinasyonunda Kamu ve özel kesim kuruluşları, üniversiteler ile sivil toplum kuruluşlarınında yer aldığı 11. Kalkınma Planı ”Geleceği Birlikte Planlayalım” Bilecik İl Toplantısı gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ile kurum temsilcileri katıldı.

 

BEBKA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Bilecik Valisi Büyükakın, toplantıda yaptığı konuşmada, ülkede son dönemde, yerli ve milli bir iradenin hakim olduğunu belirterek, “Sadece kendi yurdumuz için değil, dünyanın başka yerlerinde de kalkınma için insanların barışı için, huzuru için mücadele veren bir ruh ülkemize hakim oldu ve inşallah böyle devam edecek. Bize düşen bunun mücadelesini vermek ve aynı zamanda bir taraftan da bunun çalışmalarını yapmak, geleceğe dair çalışmalar yapmaktır.”BEBKA Genel Sekreteri Gerim ise 11. Kalkınma Planı hazırlıkları çerçevesinde kamu kesimi, özel kesim, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile diğer yerel paydaşlarla toplantılar yaptıklarını söyledi.

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise gerçekleştirilen toplantı hakkında yaptığı değerlendirmede; ”11. Kalkınma Planı için Kalkınma Bakanlığının toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini almak üzere başlattığı hazırlık kapsamında, Bebka koordinasyonunda Kamu ve özel kesim kuruluşları, üniversiteler ile sivil toplum kuruluşlarınında yer aldığı 11. Kalkınma Planı ”Geleceği Birlikte Planlayalım” Bilecik İl Toplantısı gerçekleştirdik. Şehrimizin gelecek 5 yıl içinde ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyan 2019-2023 dönemini kapsayan program kapsamında yerel paydaşların, kadınların, gençlerin ve toplumun farklı kesimlerinden katılımcıların yer aldığı toplantı da şehrimizin önceliklerini belirlemek ve konuşmak için bir araya geldik. On Birinci Kalkınma Planı şehrimizin odaklanacağı kritik önemdeki yapısal dönüşüm alanlarını ve bunlara ilişkin hedef ve stratejileri de ortaya koyacak temel politika belgesi olacaktır. Toplantımızın hayırlı olmasını ve Bilecik’i hep birlikte daha iyiye, daha güzele ulaştırmayı temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Bilecik Toplantısı Yapıldı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. bölgesin en geri kalmış sehri bilecik yatırım istiyorrr

    Cevapla
Bizi Takip Edin