BİLECİK’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 95. YIL DÖNÜMÜ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’nci yıl dönümü törenle kutlandı. 
Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi’nde yapılan törende, dönemin şartları içerisinde askeri kuvvetlerden kat kat üstün ordu karşısında kazanılan kurtuluş mücadelesinin, birlik ve beraberlikten, istiklal ve istikbalden en zor koşullarda dahi vazgeçilemeyeceğini dünyaya ispatladığını söyledi.
Türkiye’nin, emperyalist güçlerin, hainlerin tasarladığı kalleş oyunları bir bir gün yüzüne çıkarmaya ve oyunları bozmaya devam ettiğini vurgulayan Yağcı, ”İstikrarın huzur, yüreğimizdeki imanın en büyük güç olduğu cennet vatanımızda sınırlarımıza, istiklalimize ve istikbalimize, göz diken her kim varsa misliyle layık olduğu cevabı bu milletten almıştır, almaya devam edecektir. Bundan 95 yıl önce belki topumuz, tüfeğimiz cephanemiz yeterli değildi. Lakin o yüksek ve gönüllerdeki iman karşımızda birleşen, vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyen bir takım devletlere gereken cevabı vermiştir. Bugünde aynı değimli! Şairinde ifadesinde gibi ”Kaderinde üstünde bir kaderin varlığını ve göklerden gelen bir karar olduğunu sindiremeyenler kirli oyunlarına devam ediyorlar. Her seferinde yanılıyorlar ve her geçen gün kaybolmaya mahkum oluyorlar.” Tarih, bir milletin en önemli hayat kaynaklarından biridir. Milletler, tarihlerinden güç alarak, geçmişlerinden gelen birikimlerinin üzerine geleceklerini inşa ederler. Bugün memnuniyetle ifade etmek isterim ki ecdadımız, uğrunda büyük bedeller ödeyerek, bizler her safhası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir.”
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Selma Göktürk’ün “Milli mücadelede Bilecik’in yeri ve düşman işgalinden kurtuluşu” konulu konferansıyla devam eden etkinlik, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bandosu ile Bilecik Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle sona erdi.
Törene, Vali Tahir Büyükakın, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Hacı Mehmet İnce, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.
BİLECİK’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 95. YIL DÖNÜMÜ
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin