Bilecik’in Eğitim Hafızası En Eski Okulda Hayat Buldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te eğitim tarihini geçmişten günümüze tarihi belge ve materyallerle anlatan “Eğitim Tarihi Müzesi”, kentin en eski okulunda açıldı.2. Abdülhamit döneminde 1905 yılında açılan ve ülke genelinde bulunan 100 tarihi lise kitapçığında adı geçen Ertuğrulgazi Anadolu Lisesinde gerçekleşen müzenin açılışına Vali Yardımcısı , Belediye Başkanı Selim Yağcı, Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, kurum temsilcileri, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

 

 

Şehrin şehrin eğitim hafızasını ziyaretçilerine yansıtacak sergi ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Durmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, müzede yüzün üzerinde tarihi materyal olduğunu söyledi.Durmuş, “Harf inkilabından önceki kayıt defterleri, şu andaki kayıt defterleri, uzun yıllar önceki dönemdeki öğretmenlerin fotoğrafları, onlara verilen sağlık raporları, tarihi bina fotoğrafları, eğitim materyalleri gibi çok sayıda eser var. Müzenin amacı gençlerimizin geçmiş ile gelecek arasındaki bağı oluşturmak, o estetik değerleri bugünkü mantık sürecinden geçirmek. O eski film şeritlerini görünce hepimiz duygulandık. 24 Kasım Öğretmenler Gününde böylesine bir açılışta olmaktan gurur duyduk.” diye konuştu.

 

 

Eski komutanlardan Necip Toruntay, Adalet Bakanı Seyfi Oktay, Tansu Çiller gibi isimleri yetiştiren ve 487 öğrencinin eğitim gördüğü okulun içinde açılan müzede, makaralı film makineleri, mikrofonlar, kasetçalar, gaz yağı lambaları, örnek eğitim ve sağlık karneleri, körüklü fotoğraf makinesi, deniz canlıları, buzağı ve kuzu ceninleri, bekçi saatleri, mikroskop gibi mataryaller bulunuyor.”

 

Bilecik’in Eğitim Hafızası En Eski Okulda Hayat Buldu
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin