Bilecik’in Şah-Mat’çı Anneleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Kadınlar İl Birinciliği Satranç Turnuvası 4-5 Ocak 2020 tarihlerinde Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı.

Bütün maçlarını kazanarak 1. olan seri başı Kadın Ulusal Usta Ezgi Yılmaz Babaoğlu, 2. olan üniversite öğrencisi Gökçe Kayaoğlu ve 2. ile eş puanda 3. olan üniversite öğrencisi Pelin Yüksek turnuvada ilk 3 dereceye yerleşti.

Müsabakaya yine üniversite öğrencilerinin katılımı yoğun oldu. Ancak bu yıl yarışmacıların çoğunluğunu, sporcu olan çocuklarına destek vermek için hamle yapan anneler oluşturdu.

Ödül töreninde, Bilecik İl ve Bölge Satranç Temsilcisi Baş Antrenör Cumhur Babaoğlu, çocuklarının evde de satranç oynamalarına ve çalışmalarına yardımcı olmak için satranç öğrenen anneleri örnek gösterdi ve “İlimizde gün geçtikçe yaygınlaşan satranç sporuna, sporcuların ailelerinin destek vererek müsabakalara katılımlarını sağlamaları çok önemli. Bu turnuvada ise küçük sporcularımızın anneleri, maçları kenardan izlemeyip oyuna dahil oldular ve hem çocuklarına örnek oldular hem de müsabaka heyecanını masa başında yaşadılar” diyerek yarışmacı anneleri tebrik etti.

Satrancın yararlarına da değinen Babaoğlu, “Satrancın gelişimsel ve sosyal faydaları biliniyor. Bununla birlikte müsabakalarda kazanılan dereceler sayesinde eğitim hayatlarında gerek devlet kurumlarından gerekse özel kurumlardan burs alan birçok satranç sporcusu var. Özel okulların ve üniversitelerin de satranç sporcularına sağladıkları burs imkanları günden güne artıyor ve iyileşiyor” diyerek bu kazanımların da göz önünde bulundurularak Bilecik satranç ailesinin genişlemesini temenni etti ve bu hedef doğrultusunda ilimizde satranç antrenörlüğü kursları açılacağının da müjdesini verdi.

Turnuvada 1. olarak Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda ilimizi üst üste 3. kez temsil etme hakkını kazanan, son iki yılın da il birincisi Kadın Ulusal Usta Ezgi Yılmaz Babaoğlu’ya başarılar dileyen Cumhur Babaoğlu, tüm katılımcılara teşekkür ederek kadın satranççıların gelişimi ve sayılarının arttırılması için ilimizde kadınlara özel satranç müsabakalarının daha sık düzenleneceğini söyledi ve başta güzel ev sahipliğinden dolayı Halk Eğitim Müdürülüğüne,İl Spor Müdürlüğüne ve destek olan herkese teşekkür etti.

Bilecik’in Şah-Mat’çı Anneleri
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. süpersiniz ya

    Cevapla
Bizi Takip Edin