BİLECİK VE ŞEYH EDEBALİ NEDEN UNUTTURULMAYA ÇALIŞILDI?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk sinemasının ve tiyatrosunun unutulmaz isimlerinden, yönetmen, aktör, şair ve yazar olan Ahmet Yenilmez, Ülke Tv kanalında yayınlanan “Sıradışı Tarih” isimli programa telefon ile bağlanarak, Türklere ve Müslümanlar üzerinden kurgulanan oyunları, kamuoyunun nasıl yönlendirildiğini, Bilecik’in ve Şeyh Edebali’nin neden unutturulmaya çalışıldığını anlattı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde düzenlenen 43. Pantene Altın Kelebek Ödüllerinde TRT1’de yayınlanan “Diriliş Ertuğrul” dizisi “En İyi Dizi” ödülünü kazanmış, Ödül, dizininin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ’a verilmişti.

 

Ancak Bozdağ’ın teşekkür konuşması yapmasına izin verilmeden, bozdağ ve beraberindeki oyuncular sahneden apar topar alınmışlar, Okan Bayülgen’in patavatsız konuşmaları ile de oyuncular küçük düşürülmeye çalışılmıştı. Ülke gündeminde derin yankılar uyandıran bu durum kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

 

Söz konusu bu ödül töreni ile ilgili durum değerlendirmesi yapılan ve “Altın tenekeden Diriliş Ertuğrul’a Sansür” başlığıyla Ülke Tv kanalında yayınlanan Sıradışı Tarih programına,  Ahmet Yenilmez telefon ile bağlandı.

 

SÖZ KONUSU KİŞİ NE YAPTIĞINI ÇOK İYİ BİLEN BİR KİŞİDİR!..

“Bizans entrikası” başlığıyla yazdığı yazısında ödül törenini eleştiren Yenilmez, telefon bağlantısıyla programa bağlanarak burada yaptığı konuşmada, şuanda Türk televizyonunda sıradışı tarih programında edep dersi veriliyor ifadelerini kullanarak “söz konusu olan kişi (Okan Bayülgen) konservatuvar mezunudur, oyunculuk dersi almıştır ve bir dönem de konservatuvarlarda hocalık yapmış bir kişidir. Yaptığını, niye yaptığını, nasıl yapacağını, çok iyi bilen bir kişidir” dedi.

 

Programa telefon bağlantısı ile bağlanan ve önemli açıklamalarda bulunan Yenilmez’in konuşmasından satır başları ise şöyle:

 

BİLECİK VE ŞEYH EDEBALİ TÜRBESİ GÖSTERİLMEK İSTENMEDİ, SAKLANDI!
2 Aralık’ta gösterime girecek olan sinema filmimde bunu anlatmaya çalıştım; şimdi soruyorum bu ülkenin hakkarisinde, tuncelisinde sinema filmleri çekildi. Hatta o söz konusu kişi (Okan Bayülgen) de bu filmlerde gitti oynadı. Allah aşkına buradan 1.5 saat mesafede olan Cihan imparatorluğunun ilk rüyasının görüldüğü, Bilecik’te film çekmek Türk sinemasının aklına niye gelmedi hiç? Niye ısrarla Şeyh Edebali Türbesi gösterilmek istenmedi, saklandı.

 

TÜRK ÇOCUĞU O MİNARELERİ GÖRSEYDİ, 15 TEMMUZ YAŞANIRMIYDI!
Bilecik’te 5 tane yunanlılar tarafından yakılmış camilerin minareleri hala durmakta. Birileri çevrimdışı olduğu dizilerde ve filmlerde Cihan imparatorluğunun en parlak dönemindeki padişahını itibarsızlaştırma yerine, uçkur düşkünü gösterme yerine buradaki Yunanlılar tarafından yakılmış Osmanlı’nın ilk rüyasının görüldüğü yerin, gelip orayı yakmış olan zihniyeti gösterseydi Türk çocuğu o masum şekilde göğe yükselen o minareleri görseydi 15 Temmuz’u yaşarmıydı. bana kimse hikaye anlatmasın.


maxresdefault


ASIL SAVAŞ ORADA VERİLMEKTEDİR!
Birileri bu ülkede ben bunu baştan beri söylüyorum bir yapılanma aranıyor ise bugün silahların en tehlikelisi haline gelmiş olan kültür ve sanat alanında o yapılanma aranmalıdır. asıl savaş orada verilmektedir. Bakmayan, görmeyen, ne gösterilmek isteniyorsa önüne konduğu zaman sadece ona bakan bir toplum oluşturuluyor Türkiye’de bunu görmek zorundayız.

 

HER EVDE BİR KAYI BAYRAĞI OLMALIDIR KARDEŞİM!
Evet bu ülkede her evde bir kayı bayrağı olmalıdır Kardeşim! Kayı bayrağı sadece kayı soyundan gelenlerin evlerine takacağı bir bayrak değildir. 1299’dan 1800’ün başına kadar dünya nasıl yönetildi, Kayı iradesiyle. 1800 sonrası nasıl kan ve gözyaşı dökülen ve yaşanmaz hale gelinen bir dünyadan bahsediyorum. Kayı bayrağı bunun için önemlidir.

 

ELMALILI HAMDİ YAZIR’IN TORUNU!
Her nedense birileri bizim üstümüze bizim mahalleden devşirdiklerini sanıyorlar. söz konusu olan kişi (Okan Bayülgen) Elmalılı Hamdi Yazır’ın kan bağı olan hatta torunu olan kişi. Bir bakıyorsun bir dönem imam hatip, ilahiyat okuyanını üzerimize salıyorlar, bir bakıyorsun bizim mahalleden devşirdiklerini üzerimize salıyorlar. Bir de nacizhane şunu düşünmeliyiz, birileri 50 yıla yakın bir süredir Kelebek ödülü yapıyor niye bizim birtane uğurböceği ödülü törenimiz yok.

 

Öte Yandan Ahmet Yenilmez, Bilecik sokaklarında çektiği 2 Aralık’ta yayınlanacak olan “Sevdam gözlerimde kaldı” isimli sinema filmi ile ilgili “filmde Muhsin Yazıcıoğlu ile yakın tarihimizde geçen olaylar ile alakalı seyircilerimiz çok enteresan şeyler bulacak” ifadelerini kullanmıştı.


İLGİLİ HABERLER:

BİLECİK VE ŞEYH EDEBALİ NEDEN UNUTTURULMAYA ÇALIŞILDI?
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. bilecike sahip çıkılmadı neden bilecikte cekilmiyorr neden cevabı bilecikte milliyetcilk duygusu yok toprakçılık yok bileciklinin bir tanesi kardesim bu beylik bilecikte kuruldu bileciğin tanıtılması için koz ama nerde bizde bakan millet vekili brokrat cok ama hayrı varmı size bırakıyorumm

    Cevapla
Bizi Takip Edin