Bilecikli Esnaftan, Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na Serzeniş

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in tanınmış esnaflarından Soner Atiktürk, üyesi oldukları Bilecik Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile ilgili serzenişte bulundu.

Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Mehmet Baş’ın Bilecik’te ki tüm esnafların borçlarını avukat yoluyla tahsil etmesine serzenişte bulunan Soner Atiktürk, “Bizim oylarımızla gelen bir başkanın bize böyle bir ufak mevla için avukat tayin etmesi çok zorumuza gitti” ifadelerini kullandı.

 

2008 yılından bu yana esnaflık yaptığını ve toplamda 594 lira borcu olduğunu dile getiren Atiktürk, “toplamda 2018-2019 aidatlarının ödenmediğini, gecikmiş bir aidatın olmadığını iddia eden Atiktürk, Bugün bizim oylarımızla başkan olan Mehmet Baş, Bilecik’te 100 ün üzerinde esnafı avukat aracılığıyla aratarak icra işlemi başlatacağı rakam da 594 lira gibi ufak bir rakam ve zaten gecikmiş bir borcumuzda yok. Hiçbir oda bugüne kadar esnafına böyle bir zulüm etmemiştir. Odanın yaptığı şuanda esnafını sıkıntıya sokmaktır. Esnafının ayağına daha büyük bir taş bağlayıp, derenin içine indirmektir.” dedi.

 

Atiktürk, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“ESNAFIN EKMEĞİNE TAŞ KOYMAKTIR”

“Toplamda 594 lira borcumuz var. 2018-2019 yılı aidatlarımız ödenmedi, gecikmiş bir aidatımız da yok. İki yıllık bir süre. Bunu esnaf yılın iki parçasında, dört parçasında ödüyor. Biriktirip yıl sonunda ödeyen esnaflar da var. Şimdi iki yıl geçti biz batakçı veya kaçakçı değiliz. Bilecik’in esnafıyız. Bilecik’te şuanda 100’ün üzerinde esnaf avukat tarafından arandı. Şuanda esnaf zaten zor durumda evine ekmeği zor götürüyor. Bu işler esnafın ekmeğine taş koymaktır.”

 

Bilecik Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Baş haber sitemize verdiği açıklamasında ise;

“Sayın Haber228 Şahsıma yönelik haber yaptığınız bilgisinin öğrenmiş bulunmaktayım. Haber228 medyaya çıkıp alacak yıllık aidat konusunda beyan veren arkadaşın bilmediği birşeyler var. Değerli kardeşim esnafımızın aidat borçları vardır doğrudur. Bizler aidatı toplarsak odalar birliğine, federasyona ve konfederasyona olan katılım paylarını ödememiz gerekiyor. Bizler defalarca mesaj ve bilassa telefonla aradık. Foderasyona olan borcumuzdan dolayı federasyonu sekreteri bizi aradı bende şahsım olarak direk başkanı aradım. Aydatları toplayamıyorum esnafın durumu bozuk dedim ben çalışan sekreterin maaşını cebimden verdiğimi izah ettim başkanımız. Siz böyle nasıl hizmet vereceksiniz olumu cebinizden maaş vermek dedi siz bize alacak listesini gönderin bekliyorum dedi bizde federasyona gönderdik. Federasyon kendi avukatı aracılığıyla esnafa ulaşmış. Değerli arkadaşım o şahıs bizden hamle olduğunu zannediyor. Ben avukatı bilmem vede avukat tutacak paramız var. Şahsımı karalamak adına sözler sarf etmiş ben başkan olarak hem aydatımı ödeyen başkanım hemde maaş almıyorum biz oda olarak hizmet yapmaya çalışıyoruz. Yılda 365 gün vardır.esnaflar olarak gelen misafirimize 1 çay ikramı yapıyoruz mutlaka bir çay bir TL günde bir çay parası olmayan yılda 300tl aylığı çok görüyorlar.söyleyecek çok söz var.gereğini siz bilirsiniz.saygılar.” ifadelerine yer verdi.

 

Bilecikli Esnaftan, Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na Serzeniş
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Sayın başkan. Eğer odanın sekreter maaşını ödeyecek parası yoksa avukat tutacak parası toksa bu esnafın değil başkanın ayıbıdır… Hadi 100 tane eanafın listesini göndersiniz avukata arattınız borcunu ödeyen esnafların ödediği paralar nereye gidiyor…?

    Cevapla
Bizi Takip Edin