Bilecikli Müzisyenler Çalışamamaktan Dertli!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecikli Müzisyenler, Korona Virüs tedbirleri kapsamında çalışamamaktan dert yanıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ile mücadele kapsamında ülkemizde kapanan eğlence mekanlarıyla birlikte en çok zarar gören meslek gruplarından birisi de müzisyenler oldu.

Normal şartlarda dahi yaşam standartlarını iyileştirecek nitelikte para kazanamayan müzisyenler, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile görevlerine geri dönebileceklerini iddia ediyorlar.

Uşak, Niğde Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde müzisyenlerin eylemlerde bulunduklarını ve başarılı olduklarını dile getiren Bilecikli müzisyenler, yinede bir çok ilde hala bu durumdan etkilenen ciddi bir kesim bulunduğunu ve Bilecikli müzisyenlerin de buna dahil olduğunu belirttiler.

Haber228’e açıklamalarda bulunan Bilecikli müzisyenler, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

“TAŞ MI YİYELİM?”

Normalleşme süresince acılan bir sürü mekan var. Buralarda kurallara uygun hizmet veriliyor ve kişiler belirtilen ölçüde mekanlara alınıyor. Müzik olunca ekstra bir yoğunluk olacakmış gibi bir düşünceyle bu sektörde para kazanan onlarca müzisyen zorlu yaşam koşullarında yaşam mücadelesi vermeye mahkûm ediliyor. Örneğin tatil beldelerinde İl Hıfzıssıhha Kurulların aldığı kararla pandemi kurallarına uygun olarak eğlence mekanlarında bu tür sanatsal etkinlikler yapılıyor. Bizler de haliyle sormak durumunda kalıyoruz, tatil yerlerinde ki müzisyen para kazanırken biz tatil beldesinde olmayan müzik emekçileri taş mı yesin?

“SANATIMIZI İCRA EDİNCE Mİ RİSK TAŞIYOR?”

Yine normalleşme sürecinde alınan kararlar doğrultusunda 1 Temmuz itibari ile düğün salonları sinema salonları tiyatro sahneleri gibi çeşitli yerler belirlenen kurallar doğrultusunda açılırken virüs kapma endişesi olmayacakta bizler zaten normalleşme ile açılıp kurallara uygun hizmet veren bazı kafe, bar veya restoranlarda sanatımızı icra edince mi risk taşıyor olacağız diye sormaktan kendimizi alamıyoruz.

Müzisyenler ayrıca, diğer illerdeki kurulların olduğu gibi Bilecik İl Hıfzıssıhha Kurulunun da Bilecikli müzisyenlerin yanında olmasını istediklerini dile getirdiler.

Bilecikli Müzisyenler Çalışamamaktan Dertli!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin