BİLECİKLİ ÜRETİCİLERE 150.000 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN DAĞITILACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valiliği Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Ziraat Bankası arasında Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi kapsamında protokol imzalandı.

Protokol kapsamında Bilecikli üreticilere 150.000 küçükbaş hayvan alımı faizsiz kredi verileceği açıklandı.

Bugüne kadar Bilecik’te proje kapsamında 26 işletme desteklemeden yararlanarak 1351 adet küçükbaş hayvan alımı yaptığı belirtildi.

Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesiyle 100 baş altı küçük kapasiteli işletmelerin kapasitelerinin arttırılmasını hedeflediklerini belirten Vali Kızılkaya; “Hayata geçirdiğimiz projeyle ilimizde işletmelerini canlandırmak ve kapasitelerini arttırmak isteyen üreticilerimize çok faydalı olacak bir fırsat sunuyoruz. Projeden yararlanan işletmelerimiz ülke ekonomisine ve et üretimine sağladıkları katkının yanı sıra kapasite artışıyla da kendi ekonomilerini kalkındıracaktırlar. Özellikle köylerimizdeki kapanmış işletmeler tekrar canlandırılarak köyde yaşamaya teşvik edilecek ve göçün önüne geçilmiş olacak. Projeden yararlanmak isteyen tüm vatandaşlarımız gerekli bilgiyi Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerinden alabilirler.” diyerek hayırlı olmasını diledi.

BİLECİKLİ ÜRETİCİLERE 150.000 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN DAĞITILACAK
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 27 Kasım 2022, 16:28

    Ya bu nasıl bir durum 150 bin hayvan dağıtımı yapılacak bence yanlış bir uygulama üreticinin elindeki para etmez yem olmuş 400 TL önce yöneticiler girdileri düşürsun millet elindeki 10 koyunu zaten 100 koyun yapar gereksiz bir tesfik alan alsın bakalım bir sene sonra gotunde don olmadan kalır ortada hayvancılık artık büyük zengin elinde bu şartlarda ne olursa olsun milleti koyun keçi sahibi değil dert sahibi yaparlar kısaca size şöyle bir hesap yapayım elli koyun arpa saman sadece 5 ayda 70000 bin tl yem maliyeti var hani bunun çıkardığı kuzunun yem maliyeti 70 binde yer 10 bin de igne ilaç masrafı he birde işten anlamassan koyun kuzu öldürürsen derdi sen gör 50 koyun hadi 70 kuzu yapsın 2 bin TL den 150 bin girdi hani nerde emek umutlar kimse bilmediği ise yada kazanırım diye böyle umutla yaşamasın sonu hüsran önce girdiler mera ıslahı yapılsın öyle üst tabakanın koyun keçi önünde fotoğraf çekilmeye benzemez bu işler basit değil.

    Cevapla
Bizi Takip Edin