Bilecikli vatandaşlar hastalıktan kırılıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te yaşayan çok sayıda yetişkin ve çocuk, kusma, ishal ve bulantı şikayetleri sonrası hastaneye akın etti.

Bilecik kent merkezinde yaklaşık 5 gündür ishal, ateş, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleri bulunan vatandaşlar, Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine başvuruyor.

Acil servis önündeki yoğunluk her geçen gün artarken, toplu rahatsızlıklara neden olan etken Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından araştırılıyor.

Söz konusu vakaların şebeke suyundan kaynaklandığını iddia eden vatandaşlar, toplu rahatsızlıklara neden olan etkenin biran önce bulunmasını ve sorunun çözülmesini istiyor.

BİLECİK  BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA..

Diğer yandan, vakaların şebeke suyundan kaynaklandığı iddiaları üzerine Bilecik Belediyesi tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Bilecik Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Şikayetlere istinaden sistemde yaptığımız faaliyet kontrollerinde su içerisinde dezenfeksiyon amaçlı dozlanan sodyum hipokloritin (sıvı klor) dozlanmasında bir problem ve noksanlık tespit edilmemiştir. ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik’ kapsamında yönetmelikte belirtilen limitlerin de dozlamanın devam ettiği, salgın hastalık oluşturacak dezenfeksiyon probleminin olmadığı tespit edilmiştir. İç denetimlerimiz dışında su şebekemiz Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın il genelinde farklı noktalardan habersiz su numunesi alınarak, bağımsız kimyasal ve mikrobiyolojik testlerden de geçmektedir. Kurumumuza bu kapsamda sudan kaynaklı bir sorun ve salgın bildirimi yapılmamıştır.” ifadelerine yer verildi.

 

Bilecikli vatandaşlar hastalıktan kırılıyor!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 Yorum

  1. 6 Şubat 2022, 21:25

    müsilaj kokan müsilajla beslenen balıklardan diye duyuluyormuş…,,,,,,,,,,,,,,,,,kızgın yağdakızarıpta çok bol limonlu yiyin deniliyormuş…..,,

    Cevapla
  2. 6 Şubat 2022, 22:19

    Yazıklar olsun be kaçıncı salgın bu ne iciriyolar bize yeter artık yeter birilerinin ölmesi mi lazım işinizi adam gibi yapın artık ya bu kaçıncı salgın küçücük çocuklar yasli insanlar ne haldeydi umrunuzda değil tabi varsa yoksa cebinizi düşünün heykel dikin Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın alın o heykelleri bidahaki seçimde size onlar oy verir Allah sizi bildiği gibi yapsın be yuh hepsinize yuhhh

    Cevapla
  3. Kesinlikle su ile alakası yok . Arıtıcı kullanıyoruz yemeklerde bile kızım oldu . Su ile alakalı değil . Belediye ye hemen çamur atmayın . .

    Cevapla
    • arıtıcı neyi arıtıyo biliyormusun ki Belediyeyi savunuyorsun . Belediyenin iş bilmezliği bu sıralar akılları başka yerde.

      Cevapla
      • Tüm ev tipi arıtmalarda membran filtre varır. Amacı da mikro boyutta içeriği filtre etmesidir. Mikrobik canlılarda dahil bu nedenle düzenli bakımı yapılan arıtmada sorun olmaz.

        Ben size sorayım peki aynı evde aynı hayatı yaşayan insan topluluğunda neden sadece 1 kişinin hasta olduğu vakalar var bu su adam mı seçiyor???

        Cevapla
  4. 7 Şubat 2022, 16:07

    belediye bu işi beceremiyor maalesef
    birde bu suyun tonu 10 tl. haram olsun

    Cevapla
    • Bütün haber sitelerinde belediyeye karşı yazı yazmaktan başka işin yok mu senin? BOŞ manelili bu arada belediye sitesinde yazığına göre bilecikte suyun tonu 25m3 e kadar 2TL 25m3 ten sonra 2,5TL faturadaki diğer giderlerle suyun masrafını karıştırma Çevre Temizlik vergisi katı atık bedeli bunlar fiyat şişiriyor. Onların sorumlusuda belediye değil

      bu arada bu konuyla ne alaka suyun tonu faturası sağlık parayla mı???

      Cevapla
  5. Belediyenin en iyi yaptığı iş ortada

    Cevapla
  6. Belediye rüşvet yemekten yolsuzluk yapmaktan su işleriyle ugrasacak zamanımı var arkadaşlar lutfen biraz daha hastalanalım bakalım belki çalıp çırpmayan birileri gelir doktorumuz olur Vessellamm

    Cevapla
  7. Yazdım yorumu ama goremedim yetkili merci size ulasmadimı acaba

    Cevapla
  8. 8 Şubat 2022, 11:27

    su ile zehirlemedikleri kalmıştı onu da becerdiler…
    neyse ki seçim yaklaşıyor!

    Cevapla
  9. rapor çıktı mikroptan öldürecekler bizi 4 gundur evde yatıyorum kim hesabını verecek

    Cevapla
  10. Şebeke suyunu hiç kullamıyoruz. Bizde olduk. Evden dışarı çıkmıyoruz.

    Cevapla
  11. 8 Şubat 2022, 22:37

    Sular klorlanmıyor zannedersem açıklama bekliyoruz

    Cevapla
Bizi Takip Edin