BİLECİKLİLER İSTANBUL’A ÇIKARTMA YAPTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HEMŞEHRİMİZ BAKAN DÖNMEZ: “DEVRALDIĞIMIZ BU KUTLU MİRASI YAŞATACAĞIZ”


İstanbul Bilecikliler Derneği tarafından düzenlenen “32. Osmangazi’yi Anma Şenlikleri“, Hemşehrimiz Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve çok sayıda Bileciklinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul’un Tuzla ilçesine bağlı Akfırat şehit Ömer Halis demir Gençlik kampı ve mesire alanında gerçekleşen programda Mevlid-i Şerif okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı.

BAKAN DÖNMEZ OBA KIYAFETİ GİYDİ

Hemşehrimiz Bakan Dönmez, yaptığı açıklamada, ”32. Osman Gazi’yi Anma ve Tanıtım Şenlikleri’nde Bilecikli hemşehrilerimizle bir araya geldik. Söğüt’te bir yörük çadırından çıkıp üç kıtaya adaletiyle hükmeden Osmanlı’nın torunları olarak, devraldığımız bu kutlu mirası yaşatacak ve sonraki nesillere layıkıyla devredeceğiz.” dedi.

Etkinlikte Dönmez’e, Oba Beyi kıyafetleri takdim edildi. Oba Beyi kıyafetlerini giyen Dönmez, açılan stantları ziyaret ederek vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Konuşmaların ardından mehteran takımı muhteşem bir gösteri sundu. Yöresel folklor gösterisi, şifalı pilav dağıtımı, çocuk yarışmaları ve sürpriz hediyeler ile etkinlik çok renkli görüntülere sahne oldu.

Programın sonunda oba beyi seçimi gerçekleştirildi. İş insanı Lütfi Bakkal , Oba Beyi seçildi. Yöresel sanatçılar Mustafa Gökçe ve İrem Bal’ın konseri ise büyük ilgi gördü. Sürpriz hediye çekilişlerinin ardından program sona erdi.

Programa Hemşehrimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses,  İstanbul’da yaşayan Bilecikliler ve Bilecik ve ilçelerinden çok sayıda kişi katıldı.

İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Şahin, 32. Osmangazi’yi anma şenliklerine büyük ilgi gösteren hemşehrilerine teşekkür etti.

YÖRESEL DEĞERLERİMİZİN MARKALAŞMASINA BÜYÜK KATKI KATKI

Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdürü Serkan Bircan, hemşehrilik bilincini aşılayan program için yetkililere teşekkür ederek, ”İstanbul Bilecikliler Derneği tarafından İstanbul’da bu yıl geleneksel olarak 32. si Kültür ve Turizm Bakanlığımız katkılarıyla ve Hemşehrimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız sayın Fatih Dönmez beylerin teşrifleriyle düzenlenen “Osmanlı Devleti’nin Kurucusu Osman Gazi’yi Anma ve Bilecik Tanıtım Şenlikleri” ne Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak katılım sağladık. Kadim şehrimizin tarihi ve kültürel değerlerini, Şehrimizin mimarlarının tanıtımına katkı sağlayan, hemşehrilik bilincini aşılayan, şehrimizin yöresel değerlerinin markalaşmasına katkı sağlayan bu güzel organizasyonda emeği geçen Başta İstanbul Bilecikliler Derneği başkanı Faruk Şahin ve kıymetli yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere katılım sağlayan tüm protokolümüze ve Bilecikli hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.’‘ görüşlerini aktardı.

BİLECİKLİLER İSTANBUL’A ÇIKARTMA YAPTI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin