Bilecik’te 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende, Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Semih Şahin ile Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dernek Başkanı Durak, törende yaptığı konuşmada, ”Türk milletinin nöbette olanına asker, asker demek aynı zamanda Mehmetçik” demektir ifadesinde bulundu.

Mehmetçik’in, vatanın sonsuza dek var olsun diye varlığı toprak olan toprağı değil koca bir tarihi dolduran ve düşman kurşununa yüreği ile meydan okuduğunu belirten Dernek Başkanı Durak, ”Karşılık beklemeden senin ve komutanlarının yaptığı bu fedakarlıklara TBMM’de duyarsız kalmamış, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ”Gazilik” unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü kabul edilmiştir. Son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin maruz kaldığı terör olaylarını bertaraf etmek için canını veren asker, polis ve sivil vatandaşlarımıza şehit, yaralananlara da malul gazi unvanı TBMM tarafından verilmektedir.” dedi.

Türk gençliğine de seslenen Dernek Başkanı Durak, ”Mutluluğun için, mutluluğunu toprağa gömenler var. Eğitim için dağlarda, ovalarda gece gündüz yürüyenler var. Sen bağımsız ve özgür yaşa diye, yaşamını senin yoluna serenler var. Sen onurlu yetiş diye, Vatan sana canım feda diye sonsuza yürüyenler var. Sen fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir nesil ol diye dağlarda çarpışan, denizlerde boğuşan ve göklerde dolaşan birileri var. Bu millet senden öncekilerin yaptıklarını senin de yapacağından hiçbir zaman kuşku duymayacaktır.” şeklinde konuştu.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Naci Akkaş, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Faruk Dirgen, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri ile gazi ve şehit ailelerinin katıldığı etkinlik, sona erdi.

Vali Şentürk daha sonra eşi Münevver Şentürk, Valilik Özel Kalem Müdürü Gülgün Işık, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hatice Dost ile birlikte Kıbrıs Barış Harekatı gazisi Fahri Karatay’ı ziyaret etti.

Gazi Karatay ve ailesi ile sohbet eden Vali Şentürk, ”Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Türk milleti vatanı, bayrağı ve onuru için canını bir an bile tereddüt etmeden feda etmiş ve asırlardır bunun örneklerini vererek kahramanlık destanları yazmıştır. Bugün üzerinde huzur ve kardeşlik ortamı içinde yaşadığımız bu ülke şehitlerimiz ve gazilerimizin bizlere emanetidir.” ifadesinde bulundu.

Bilecik’te 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin