BİLECİK’TE 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.



Cumhuriyet meydanı’nda Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ın konuşması ve Atatürk Anıta çelenk sunumu ile başlayan tören Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın marşının okunması ile devam etti.

a (2)

Günün anlam ve önemine belirten konuşma yapan Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, 19 Mayıs 1919; Türk milletinin haksızlığa, zulme, işgale karşı topyekun başlattığı bir harekatın, milli mücadelenin, milli direnişin ilk kıvılcımı olduğunu söyledi. Aziz milletin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından Gençlik Spor Kulübü Halk oyunları Ekibi’nin gösterileri sergilendi. 2016 yılında dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilirken Protokol üyeleri Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki spor branşlarının gösterilerinin izlemesinin ardından program son buldu.

Cumhuriyet meydanı’nda düzenlenen törene Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüsnü Gür, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Emniyet Müdür Vekili Hicri Görgülü, Baro Başkanı Av. Halime Aynur, kurum müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİLECİK’TE 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin