Bilecik’te Cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümü nedeniyle, Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik İl Başkanlığı tarafından fener alayı yürüyüşü gerçekleştirildi.

Atatürk bulvarı üzerinde başlayan etkinlik ile vatandaşlar, fenerler, meşaleler, sloganlar ve marşlar eşliğinde Teyfikbey caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından sloganlar ile devam eden programda bir konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik İl Başkanı Feyzi Köse, kurtuluş savaşı ve Cumhuriyetin, Dünya’nın tüm mazlum ülkelerine örnek olduğunu ve dünya’nın dört bir tarafında Türkiye ile kalbi çarpan insanların hala var olduğunu söyledi.

Demokrasi ve Cumhuriyete sahip çıkmak adına yürüyüşün adını “Demokrasi ve Cumhuriyet yürüyüşü” koyduklarını dile getiren Köse, “Dünya da adında cumhuriyet olan bir çok ülke var ancak hiçbiri Türkiye Cumhuriyeti’nin taşıdığı özellikleri taşımaz. Çünkü bu destanı Atatürk yazdırdı, bu destanı Atatürk ile birlikte Türk halkı yazdı. Bizim ilkelerimiz, öyle bir devrimlerimiz var ki o yüzden 93 yıldır yıkamadılar bundan sonrada yıkamayacaklar.” dedi.

Gençliğe hitabe’nin okunmasının ardından son bulan etkinliğe CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Atatürkçü Düşünce Derneği İl Başkanı Feyzi Köse ve çok sayıda vatandaş katıldı.


















