BİLECİK’TE 3. ÜNİVERSİTE TANITIM VE KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “3. Üniversite Tanıtım ve Kariyer Günleri” başladı.

 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile halk oyunları gösterilerinin sununmasıyla başlayan etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl genelinde eğitim gören 5 bin 200 öğrenci’nin kariyer günlerindeki standları ziyaret edeceklerini söyledi.

 

Öğrencilerin hedeflerini ilkokuldan sonra şekillendirmeye başladıklarını belirten Durmuş, şöyle konuştu:

“Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak istedik ki gençlerimiizin şekillendirecekleri meslek hayatlarında hangi üniversitelerin, hangi tercihler doğrultusunda yapmaları gerekiyor, hayallerini gerçekleştirmeye onlara en yakın yerler neresidir bunun için bir fırsat sunmak istedik. Ümit ediyorum ki öğrencilerimizin ufkunda bir pencere açabiliriz, onların hayatlarına bir mum ışığı yakabiliriz ve bir de ilimizdeki bütün rehber öğretmenlerimizi tercih danışmanlığı konusunda alanında uzman arkadaşlarımızca bir hizmet içi eğitimi aldı. Ümit ediyoruz ki bu sene mezun olan öğrencilerimize rehber öğretmenlerimiz tarafından daha bilinçli ve günümüzdeki değişiklikleri göz önünde bulundurarak bir tercih danışmanlığı yapılacaktır.”

Gelecek 10 yılda Üniversitede özellikle ARGE nitelik ve kalite anlamında tırmanma ve yükselişe geçmek arzusunda olduklarını belirten Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş ise, “Özellikle Fen bilimleri alanında ziraat fakültesi, mühendislik fakültesi ve Fen-Edebiyat fakültesini bir ARGE merkezi etrafında toplayıp nitelik ve bilim anlamında daha iyi noktalara gelmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise insanın inanarak, güvenerek ve inancı doğrultusunda çalışabilirse hayatta herşeye ulaşabileceği ve bu doğrultuda Türkiye’nin geleceği de planlayan, 2023, 2053, 2071’i planlayan bir vizyona sahip olduğunu, bu vizyonun teminatının gençler olduğunu söyledi.

 

Konuşmanın ardından protokol üyeleri kurdele keserek sanayi kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve ziraat odaları tarafından hazırlan stantların açılışını gerçekleştirdi.

 

Açılışın ardından protokol üyeleri stantları gezerek, ilgililerden bilgi aldı.

BİLECİK’TE 3. ÜNİVERSİTE TANITIM VE KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin