BİLECİK’TE 57. ALAY “VEFA YÜRÜYÜŞÜ” YAPILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen Çanakkale Kara Savaşları’nın 102. yılı etkinlikleri kapsamında ”57. Alay’a Vefa Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ‘Bir Ölüp Bin Diriliriz’ sloganıyla Çanakkale Savaşı’nın başlangıcı kabul edilen Anzak çıkarmasını durdurmak amacıyla 25 Nisan 1915 sabahı harekete geçen Osmanlı Alayı olan 57. Alay için Vefa Yürüyüşü düzenlendi.

 

Bilecik Cumhurriyet meydanı önünden başlayan yürüyüşe Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş, kurum müdürleri, öğrenciler, askerler ve çok sayıda Vatandaş katıldı.

 

 

Etkinlik öncesi vatandaşlar İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camisi’nde sabah namazı kıldı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen grup ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığına bağlı 9. Alay Komutanlığındaki erler, ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşle Şeyh Edebali Türbesi’ne geldi.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, 57. Alay’ın , Conkbayırı’nda kendisinden yaklaşık 6 kat büyük bir düşman gücüne karşı taarruza geçerek kahraman Türk askerinin üstün cesaretini gösterdiğini kaydetti.

 

Konuşmasının ardından, Bilecik Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup, Atatürk caddesi üzerinden Karayolları kavşağına, ardından da Şeyh Edebali Türbesine kadar açtıkları dev bayrak ile yürüdüler.

 

Programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün ve Belediye Başkanı Selim Yağcı katılımcılara çorba dağıttı.

BİLECİK’TE 57. ALAY “VEFA YÜRÜYÜŞÜ” YAPILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin