BİLECİK’TE ‘’AÇIK SOKAKLAR GÜNÜ’’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Open Street Day (Açık Sokaklar Günü) etkinliğinde Bilecikliler sokakları doldurdu.

7’den 70’e kadar her yaştan vatandaşın katıldığı etkinlikler, saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanında buluşma ile başladı. Daha sonra saat: 14:00’te Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.

‘’Beraber Yürüyelim’’, ‘’Sokaklar Açıldı Hareket Başladı’’ ve Şehrini Keşfet’’ sloganları ile gerçekleştirilen yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanında soğuma hareketleri yapıldı.

‘’AMACIMIZ SAĞLIKLI VE HAREKETLİ YAŞAMA DİKKAT ÇEKMEKTİR’’

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Avrupa Hareket Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, amaçlarının sağlıklı ve hareketli yaşama dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Düzenlenen etkinlikte Bilecik’teki sokakların vatandaşlara açıldığını kaydeden Çalışkan şunları söyledi:

‘’Bugün burada Open Street Day yani Açık Sokaklar Günü etkinliği için toplandık. Avrupa’nın tüm ülkelerinde ve dünyanın birçok noktasında bugün halk tabanlı sportif etkinlikleri trafiğe açık olan alanlarda yapıyorlar. Anneler, babalar, çocuklar ve aile büyükleri hep birlikte sporla ilgilenen ve ilgilenmeyen herkes burada şu an. Gördüğünüz üzere burada bütün spor dallarından var. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün destekleri ile aktivitelerimiz gerçekleştiriyoruz. Futbol, basketbol, badminton, okçuluk, karate, judo, masa tenisi, dart gibi her türlü spor dallarını insanlarımızın hizmetine sunduk.’’ İfadelerini kullandı.

ETKİNLİĞE KATILANLARA YEŞİL ELMA İKRAMI YAPILDI

Etkinliğe katılanlara yeşil elmaların dağıtıldığı organizasyonda ayrıca uzman eğitmenler tarafından beslenme ve diyet ile ilgili konularda bilgiler verildi.

Bilecik Belediyesi Proje Üretim Merkezi Görevlisi Hakan Yavuz ise Bilecik’te güzel ve anlamlı bir etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek; ‘’Gördüğümüz gibi motorlu trafiğe açık olan alanları bugün kapattık ve sportif faaliyetler yapıyoruz. Şehrini aktif et diyoruz. Burada ip atlıyoruz, sokak oyunları oynuyoruz ve konuklarımıza yeşil elma ikram ediyoruz. Yürüyüşümüzü gerçekleştirdik ve soğuma hareketlerini yaptık. Aynı zamanda sağlıklı beslenmeyi anlattık. Yıl boyunca etkinliklerimiz devam edecek’’ dedi.

BİLECİK’TE ‘’AÇIK SOKAKLAR GÜNÜ’’
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin