Bilecik’te bağcılık geliştiriliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu, bağcılığın geliştirilmesi amacıyla ”Tarımsal Üretimin Artırılması” projesi kapsamında Söğüt ilçesinde üzüm bağlarını inceledi.

Vali Vekili Kadiroğlu, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan ile Küre köyünde Halil Karagöz’e ait üzüm bağını gezdi.

Söğüt ilçesinde 3 bin 80 dekar alanda üzüm yetiştiriciliğinin yapıldığını bunun büyük bir bölümünün Küre köyünde yapıldığını kaydeden Vali Vekili Kadiroğlu, ”Bağcılığın geliştirilmesi amacıyla Küre köyümüzde, 360 bin lira bütçeli telli terbiye modeli ile verim ve kalite artışı sağlamak amacıyla 26 dönün alan modernize edilecek ve 18 dönüm alan da yeni kurulacak. Küre köyümüzün killi ve kireçli toprak yapısı üzüm yetiştiriciliğine uygun olduğundan uzun yıllardır üzüm üretiminin yapıldığı bir yerleşim yerimiz.” dedi.

Bilecik’te üretilen üzüm çeşitleri hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Yoldaş da ”Razakı, Beylerce, Çavuş, Müşküle, İri Kara, El Beyli, Değirmen Karası, İri Kara gibi üzüm çeşitleri goble tarzda yetiştiricilikle yapılmakta ve üretim miktarı 2 bin 700 dekar alanda 974 tondur. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün öncülüğünde modern yetiştiricilik adına modern sulama sistemleri ile telli terbiye sistemine geçiş yapılarak Trakya İlkeren, Alphonse ve Red Globe üretimi yapılmakta olup üretim miktarı 64 dekar alanda bin 500 tondur. Mevcut bağ alanlarımızda dönüme verim düşük olup 550-800 kg/da dır. Proje sonrası telli terbiye sistemi uygulanan bağ alanlarında 1500-2200 kg/da üzerine çıkan bir verim artışının olduğu gözlenmiştir.” ifadesinde bulundu.

Üretici Halil Karagöz de 8 dekarlık alanda, Razakı, Sarı Üzüm, Kartal Çavuş, Emirali, Bozbey, Cengizbey, Tekirdağ Sultanı, Tekirdağ Misketi, Gürnil, Güzgülü, Kozak Siyahı, Süperyol Çerkirdeksiz, Red Globe, Palieri, Prima çeşidi üzüm yetiştirdiğini, 5 dekarlık kısmının Özel İdare destekli, geri kalan kısmını da kendisinin yaptığını bildirdi.

Bilecik’te bağcılık geliştiriliyor
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin