BİLECİK’TE, ÇANAKKALE ZAFERİNİN 102. YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ilecik’te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı dolayısıyla tören yapıldı.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda, Atatürk Anıtı’na Vali Süleyman Elban ve Belediye Başkanı Selim Yağcı ile Şehit ve Gazileri Derneği Başkanı Hayati Durak’nın çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Üsteğmen Cafer Çetin, burada yaptığı konuşmada, “dünyanın en kuvvetli ordularının 102 yıl önce Çanakkale toprakları içinde kahraman Türk askerlerinin iman dolu göğsüne çarparak, bütün ümitleriyle beraber Türk sularına gömüldüğü gündür” dedi.

 

Şehit ve Gazileri Derneği Başkanı Hayati Durak ise burada yaptığı konuşmada “18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğini, Türk milletinin esir edilemeyeceğini, Anadolu’nun dış güçlerinin hain emelleri doğrultusunda parçalamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür.” dedi.

 

Lise Öğrencileri tarafından okunan şiirlerin ardından Vali Elban, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı SelimYağcı, daire müdürleri, şehit yakınları ve gaziler, şehit mezarlarını gezdi. Vali Elban, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından şehit mezarlarına çiçek bırakıldı.

 

Şehitlikte saygı duruşu ve 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı askerleri tarafından yapılan saygı atışının ardından İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından dua okundu ve Vali Elban, şehitlik defterini imzaladı.

 

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan program ile devam eden tören Öğrenciler tarafından hazırlanan ”Silahını vermeyen şehit” adlı oratoryo gösterisi ”Çanakkale şehitlerine” adlı şiirin okunması, ilahi korosu ve müzik dinletisiyle sona erdi.

 

Diğer yandan, Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ”Silahını vermeyen şehit” adlı oratoryo gösterisi sırasında salonda duygu dolu anlar yaşandı.

 

BİLECİK’TE, ÇANAKKALE ZAFERİNİN 102. YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin