Bilecik’te CHP’den alternatif çelenk sunma töreni

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP İl Başkanlığı ve Atatürk Düşünce Derneği Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Düzenlenen törene, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ve eşi Serpil Şahin, CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu, Atatürk Düşünce Derneği ile partililer katıldı.

Milletvekili Yaşar Tüzün Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkacaklarını belirterek; “28 Ekimde efendiler yarın Cumhuriyeti kuracağız denildiğinden bugüne tam 98 yıl geçti. 2023’te Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Böylesine bir zor dönemde biz CHP’li olarak Cumhuriyetin kazanımlarına bugüne kadar nasıl sahip çıktıysak bundan böylede sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin bu konuda tereddütü kuşkusu olmasın. Bize düşen görev Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet etmiş olduğu laik demokratik cumhuriyeti ve bu Cumhuriyeti kuran Cumhuriyet Halk Parti’sine sonuna kadar sahip çıkılacaktır.” dedi.
Tarihimizin en kıymetli günlerinden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamak Atamıza minnet ve şükranlarımızı sunmak için buradayız diyen Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin; “Bundan tam 98 yıl önce bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları kazanılan savaşın ardından meclisi kurulmuş ve egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu ilan etmiştir. Tüm yurttaşların ayrıştırma ötekileştirme yaşamasını fikri irfanı hür nesiller yetiştirmesi Cumhuriyetin temelidir.” ifadelerine yer verdi.
Cumhuriyeti ilelebet savunacağımızı belirtirim diyen CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, “Bugün Cumhuriyetimizin 98. yılını kutlama etkinliği çerçevesinde atamızın manevi huzuruna geldik. Bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti ilelebet savunacağımızı yücelteceğimizi savunarak atamızın huzuruna geldik. 1919 19 Mayısta başlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme ve onların işgalci uşaklarına karşı halkıyla birlikte omuz omuza başlatılan mücadele sonucu gerçekleşmiştir.” diye konuştu.
Bilecik’te CHP’den alternatif çelenk sunma töreni
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir