Bilecik’te çocuklar okula bisikletle gidiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen “Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” projesi kapsamında öğrenciler okula bisikletle gitti.

Bilecik Belediyesi Kapalı Pazar Tuhafiye alanında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, dünyada birçok şeye sahip olunabileceğini ancak sağlıklı bir çevre yoksa hiçbirşeyin anlamının olmadığını söyledi.

Bilecik’in yüzde 54’ünün yeşil alan olduğunu aktaran Başkan Yağcı, “Herşeyden önce sağlıklı bir çevreye ve hayatiyetimizin gerekliliği güzel ortamlara yeşil bir çevreye ihtiyacımız var. Bisiklete binerek hem daha iyi noktaya getirme noktasında çaba harcayacağız, hemde çevrenin kirlenmesini ve ortada daha fazla karbon salınımını engellemiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmanın ardından, Bilecik Murat Hüdavendigar Ortaokulu ve 700. Yıl Ortaokulu öğrencileri, okullarına bisiklet ile ulaşım sağladı.

 

Bisikletin faydaları ve trafikte uyulması gereken kuralların anlatıldığı etkinlikte öğrencilere çeşitli ikramlar da yapıldı.

 

Etkinliğe Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz ile öğrenciler katıldı.

Dernek Temsilcisi Hakan Yavuz tarafından öğrencilere bisikletin faydaları ve trafikte uyulması gereken kuralların anlatılmasından sonra öğrenciler, okullarına bisiklet ile ulaşım sağladı.

 

Okul Müdürü ve öğretmenlerinin de katıldığı etkinlik öğrenci ve velileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bilecik’te çocuklar okula bisikletle gidiyor!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin