Geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı 2. Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavlarında ilimizden 42 öğrenci 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak büyük bir başarıya imza atarken, İl genelinde 2 bin 646 öğrencinin girdiği sınavda 345 öğrenci 115 ve üstü soruya doğru cevap vererek bir başarı örneği sergiledi.
BİLECİK’TE 42 ÖĞRENCİ TAMAMINI DOĞRU CEVAPLADI!
İlimizde 2. Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavlarında 42 öğrenci 120 sorunun tamamına doğru cevap vererek büyük bir başarıya imza atığını bildiren İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
119 soruya doğru cevap veren 69 öğrenci, 118 soruya doğru cevap veren 69 öğrenci, 117 soruya doğru cevap veren 55 öğrenci, 116 soruya doğru cevap veren 52 öğrenci ve 115 soruya doğru cevap veren 58 öğrenci, ilimizde en yüksek doğru cevap sayısına ulaşan öğrenciler oldular.
Kazanım Değerlendirme Sınavlarının yararı büyük
İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 8. sınıf öğrencilerimizin 1. ve 2. Dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavlarından aldıkları puanlar ve okul başarı puanları ile bundan sonraki eğitim hayatlarına devam edecekleri liseler için tercihte bulunacaklarını belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim öğretim yılı içerisinde düzenlenen Kazanım Değerlendirme Sınavlarıyla, EBA testlerinden oluşan Soru Bankalarıyla öğrencilerimizin sınav hazırlıklarına katkıda bulunduklarını ifade etti. Öğrencilerimizin sınav hazırlığında Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının da büyük yarar sağladığını söyledi.
2016-2018 Öğretim Eylem Planı iyi bir şekilde işliyor
Vali Süleyman Elban’ın da katkılarıyla hazırlanan 2016-2018 Öğretim Eylem Planı çerçevesinde Bilecik’te eğitimin çıtasını daha yukarıya çekmek adına tüm Bilecik genelinde çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Fazilet Durmuş, bunlardan birisinin de Kazanım Değerlendirme Sınavları olduğunu söyledi.
Eğitimin nabzı güçlü iletişimle tutuluyor
Bilecik’te “Bir Kahve Molası” öğretmen ziyaretleri ve “Her Ev Bir Okul Her Öğrenci Bir Değer” sloganıyla gerçekleştirdikleri öğrenci ziyaretleriyle eğitimin nabzını tuttuklarını, yaptıkları çalışmalarla ilgili öğrenci, veli ve öğretmenlerden çok güzel dönütler aldıklarını anlatan Fazilet Durmuş, bu çalışmaların sonucunda gelen başarıların da sürpriz olmadığını ifade etti.
Rehber öğretmenler tercih yapmada yardımcı olacaklar
Tercih aşamasında da öğrencilerimize desteklerini sürdüreceklerini anlatan Durmuş, hazırlanan Tercih Rehberi’nin sınava giren tüm öğrencilerimize ulaştırılacağını ayrıca bütün Rehber öğretmenlerimize Tercih Danışmanlığı Eğitimi verildiğini, Rehber öğretmenlerin de tercih yapmada öğrencilerimize ve velilerimize yardımcı olacaklarını kaydetti. Bu sınavın, öğrencilerimizin hayatları boyunca girecekleri sınavlardan sadece biri olduğunu ifade etti. Sınav sonucu ne olursa olsun bundan sonraki süreçte de velilerimizin çocuklarına desteğini sürdürmelerini istedi.



Son iki senedir teog sınavından tüm soruyu cevapların sayısının Türkiye ortalaması 1000-2000 iken bu sene nasıl bir başarı ise 17.000 sayısına ulaşıldı bunu sorgulamak gerekiyor. Birileri de çıkıp bunu eğitimin başarısı diye bizlere yutturmaya çalışıyor. Yazık güzel ülkemin güzel insanlarına yazık…