BİLECİK’TE FETÖ BİLANÇOSU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

255 KAMU PERSONELİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerine yönelik yürütülen operasyonlarda Bilecik’te görevden uzaklaştırılan kamu personeli sayısı 255’e ulaştı. İlk günden itibaren 255 kamu görevlisine açığa alma işlemi uygulandı. 9 kamu görevlisi tutuklanırken 1 kamu görevlisi ise memuriyetten men edildi.

 

VALİ YARDIMCISI TUTUKLANDI

Fethullahcı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik Bilecik ve ilçelerinde yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Bilecik vali yardımcısı Abdulmuttalip A., dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

ÖRGÜTÜN İLÇE SORUMLUSU TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik soruşturma kapsamında FETÖ’nün ilçe sorumlusu olduğu öne sürülen Mehmet Pehlivan’ın evinde yapılan aramalarda, örgüte ait dokümanlar ele geçirilirken Pehlivan, Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

GÖLPAZARI’NDA 16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gölpazarı Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Gölpazarı İlçe Emniyet tarafından yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken İlçe Müftülüğü’nde çalışan Saim Ç. ve Mescid İmamı Zeki V. ‘nin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

 

BİLECİKLİ İŞADAMLARI VE ESNAFLAR GÖZALTINA ALINDI

Fethullahcı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik Bilecik ve ilçelerinde yürütülen soruşturma kapsamında  Bilecik Ticaret Sanayi Odası (TSO) başkanı F. U., Bilecik TSO yönetim kurulu başkan yardımcısı Söğüt’te faaliyet gösteren bir mermer fabrikasının sahibi O.K., Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) eski Meclis Üyesi N.U gözaltına alınırken, Özel Sevgi Çiçeği Müdürü A.A,  Devlet Hastanesi Eski Müdürü O.N.A., Fen Lisesi Din Öğretmeni S.K., Özel Sevgi Çiçeği Öğretmenlerinden R.G. ve Esnaf B.B.’ de gözaltına alınanlar arasında.

 

ÜNİVERSİTEDE FETÖ OPERASYONU

FETÖ/ PDY kapsamında devam eden operasyonlar Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne de sıçrarken, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde  görev yapan 18 öğretim elemanı ve 6 idari personel görevlerinden uzaklaştırıldı.

 

KAPATILAN OKUL, VAKIF VE DERNEKLER

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde Fethullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) ilişkili olduğu gerekçesiyle yüzlerce dernek, sendika, vakıf, yurt ve okulun kapısına kilit vurulurken Bilecik ve ilçelerinde Özel Bilecik Sevgi Çiçeği İlkokulu, Özel Bilecik Sevgi Çiçeği Ortaokulu, Özel Orhangazi İlk Okulu, Özel Bozüyük Kent Temel Lisesi okulları ve Bilecik Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD), Bilecik Eğitimciler Derneği, Zafer Eğitim ve Kültür Vakfı, Banu Çiçek Hanımlar Derneği, Bozüyük Sosyal Hayatı Destekleme, Kurslar Açma ve Yaşatma Derneği’nin kapısına kilit vuruldu.

 

FETÖ YURDU MİLLİ EMLAĞA DEVREDİLDİ

Bilecik’te Fethullahcı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde mühürlenen Enesbey Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdunda demirbaşlara el koyulurken, yurdun kapı kilitleri değiştirilerek mülkiyeti Milli Emlak’a devredildi.

 

HABER SİTEMİZDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

FETÖ/ PDY kapsamında operasyonlar ve gözaltılar devam ederken, süreci haber228.com internet sitesinden takip edebilir, IOS ve Android için hazırladığımız mobil uygulamalarımızı kullanabilir, haber228 desktop veya mobil uygulamalarımızdaki anlık bildirim sistemi ile sondakika haberlerinden anında haberdar olabilirsiniz..

-IOS Yazılımını indirmek için: TIKLAYIN

-Android Yazılımını indirmek için: TIKLAYIN

-Haber228 tarayıcı bildirim sistemine abone olmak için: TIKLAYIN


İLGİLİ HABERLER:

BİLECİK’TE FETÖ BİLANÇOSU
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin