Bilecik’te fotokapanlar ile yaban hayatından belgesellik görüntüler kaydedildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te, yaban hayvanlarının popülasyonunun belirlenmesi için ormanlık alanlara kurulan foto kapanlara takılan görüntüler, belgeselleri aratmadı.

 

20 fotokapanla yaban hayatı kayıt altına alınıyor

Bozüyük-İnegöl ile Bilecik-Bozüyük-Mekece karayollarındaki alt geçitlere Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü tarafından kurulan 20 fotokapanlara ayı, tilki, çakal, sansar, karatavuk, ispinoz, serçe, baştankara, tavşan, kırlangıç, büyük yeşil kertenkele, yaban kedisi ve geyik gibi türlerin görüntüleri yansıdı.

 

 

“450 günlük arazi çalışması ve 10 akademisyenin katılımıyla tamamlandı”

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Ekosistemlerinin Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzlemesi İşi Projesi”nin 450 günlük bir arazi çalışması sonucu 10 akademisyenin katılımıyla 2014-2017 yıllarında tamamlandığını belirterek, Fotokapanlardan elde edilen verilerin, biyolojik çeşitliliğin yanı sıra yaban hayvanlarının trafik, insan, çevre gibi faktörlerden ne şekilde etkilendiğinin belirlenmesi ve bunu ortadan kaldırmak için alınacak tedbirler konusunda fikir vermesi beklendiğini söyledi.

 

 

“Hayvanların davranışlarının ne şekilde etkilendiği görülüyor”

Yaban hayvanlarının geçişlerinin, o bölgedeki oranlarının, günün hangi saatlerinde geçitleri kullandıklarının, trafik, ses gibi faktörlerin yaban hayvanlarının davranışlarını ne şekilde etkilediğinin görülmesine katkı sağlayacağının düşünüldüğünü belirten Bulut, Fotokapanlar aracılığıyla yaban hayvan türlerinin çeşitliliğinin de fotoğraflandığını ifade ederek, çalışmalarının kırsal kesimlerde farklı ortamlarda devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

Bilecik’te fotokapanlar ile yaban hayatından belgesellik görüntüler kaydedildi!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 Ekim 2017, 15:50

    Orman Bakanlığı ilimizde yaban domuzlarının tarla, bağ ve bahçelerdeki ürünlere verdiği zararları hangi foto kapanla izleyecekler? Bezelye, Buğday, Nohut, Mısır, Ayçiçeği, Kavun, Karpuz, Kiraz,Badem, Ceviz gibi ürünlerde MUNZUR hayvanların zararları hat safhaya ulaşmış durumda! SAYIN iLGİLİ VE YETKİLİLER KÖYLÜYE, ÇİFTÇİYE ÇARE ÜRETİRKEN LÜTFEN TEKNOLOJİ HIZIYLA YARIŞSINLAR.

    Cevapla
Bizi Takip Edin