Bilecik’te Gece Yarısı Operasyon! 7 milyon liralık vurgun

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülke genelinde çeşitli nitelikli dolandırıcılık olaylarıyla vatandaşları 7 milyon lira dolandırdıkları tespit edilen suç örgütü, Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 10 farklı ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Demir Alp Operasyonu” ile çökertildi.


Edinilen bilgiye göre, Bilecik Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Bilecik’te ve 10 farklı ilde çeşitli Nitelikli Dolandırıcılık olaylarında (Çaycı seti, Akıllı Telefon, Elektronik Süpürge) internet sitesi üzerinden satmak vaadiyle yabancı uyruklu şahıslar adına düzenlenmiş hatlar ile vatandaşları arayarak veya İnternet siteleri üzerinden güven telkin edip ücretini 3. şahısların hesabına göndertmek sureti ile vatandaşları dolandıran suç örgütünü takibe aldı.

10 FARKLI İLDE EŞ ZAMANLI ŞAFAK OPERASYONU

Belirtilen Nitelikli Dolandırıcılık olayları ile ilgili Bozüyük Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında, olayda kullanılan yabancı uyruklu şahıslar adına düzenlenen 2 bin 603 hat tespit edildi ve Asayiş Daire Başkanlığı Dolandırıcılık Şube Müdürlüğünce yapılan Analiz çalışması ile suç örgütünün 302 Nitelikli Dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edildi.

Bu kapsamda, Bilecik merkezli İstanbul, Mersin, Osmaniye, Manisa, Aydın, Ankara, Ordu, Tekirdağ, Afyonkarahisar ve Van olmak üzere 10 farklı ilde eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi.

LÜKS ARAÇLAR, TABANCALAR, FİŞEKLER…

Operasyonda şüpheli şahısların ev ve araçlarında yapılan aramalarda suç unsuru olarak kullanıldığı değerlendirilen 3 adet tabanca, 2 adet şarjör, 13 adet 9 mm fişek, 4 adet 7.65 mm fişek, 35 adet cep telefonu, 19 adet sim kartı, 7 adet sim kart kabı, 51 adet banka kartı, 15.860 TL nakit para, 3 adet Harddisk, 2 adet tablet, 2 adet bilgisayar ele geçirildi.

2 Şüpheli şahsın ve 1. derece yakınları üzerine kayıtlı olan toplam 9 lüks araca 5549 sayılı suç gelirlerini aklama kapsamında tedbir kararı konuldu.

“19 ŞÜPHELİDEN 9’U TUTUKLANDI”

Diğer yandan, Ülke genelinde 7 milyon lira civarında dolandırıcılık faaliyeti gerçekleştirdiği düşünülen örgün mensuplarıyla ilgili Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Dolandırıcılık, Suç Gelirlerini Aklama ve 6136 SKM suçlarından işlem başlatıldı.

Ayrıca, ifadeleri alınan 19 şüpheliden 1’i savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, mahkemeye çıkartılan 18 şüpheliden 9’u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 9’u ise tutuklandı.

Bilecik’te Gece Yarısı Operasyon! 7 milyon liralık vurgun
Masal Organizasyon
Bizi Takip Edin