Bilecik’te “geleneksel 4. kestane kabağı” festivali düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızıldamlar Köyü Muhtarlığı ile Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği iş birliğinde ”Geleneksel 4. Kestane kabağı” festivali düzenlendi.

Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Kızıldamlar köyündeki festivalde, Kızıldamlar köyünün ve Kızıldamlar Köyü Kültür Derneğinin örnek olacak faaliyetler gerçekleştirdiğini belirterek, gencinden yaşlısına her kesimin köyünde ürettikleri ürünleri tanıtmak amacıyla elinden gayreti gösterdiğini söyledi.

 

Festivalle hem ürünlerini tanıttıklarını hem de birlik ve beraberlik mesajı verdiklerini ifade eden Vali Yardımcısı Taşdöğen, ”Üretilen kabakla aynı zamanda ilimizi tanıtmış oluyoruz. Bunun yanında Rusya’ya kabak ihracatı çalışmaları var, önemli bir gelişme. Bu kaliteyle gelecek yıllarda, tanıtımla ve daha büyük üretimle köylümüz hak ettiği kazancı elde etmiş olacak. Üreticilerimizi emeklerinden ve köylerine sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız da Bilecik’in üretim potansiyelinin üstün olduğunu bildirerek, verimli topraklar olmasından dolayı farklı ürünler piyasaya çıkartıp, çiftçinin alım gücünü yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Dernek Başkanı Mustafa Gezen ise kabak üretimine başladıklarında 100-150 ton kabak üretimi yaparken bugün 900 tona çıkarttıklarını anlatarak, Bilinçli tarımla, mühendis desteği ve aşırı ilaç kullanmadan kabaklarımızı üretiyoruz. İhracat için gerekli çalışmaları ve görüşmeleri yaptık. Kabağımızı yurt dışına pazarlamış olacağız. Amacımız, çiftçimizin emeğinin karşılığını alması.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kabak yetiştirme yarışmasında birinci olan Recep Yıldırım’a, ikinci Mustafa Gezen ve üçüncü Casim Yener’e, Vali Yardımcısı Taşdöğen tarafından ödülleri verildi.

Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu festivale, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bilecik’te “geleneksel 4. kestane kabağı” festivali düzenlendi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin