BİLECİK’TE GERÇEĞİ ARATMAYAN DEPREM TATBİKATI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Kent Konseyi öncülüğünde düzenlenen ‘Afet Bilinci Farkındalık Eğitimi’nde gerçekleştirilen deprem tatbikatı gerçeği aratmadı.

‘12 Kasım Afete Hazırlık Günü’ kapsamında Bilecik Kent Konseyi’nin organizasyonunda Edebali Arama Kurtarma (EDAK) ve ANDA Arama Kurtarma’nın destekleri ile yapılan ‘Afet Bilinci Farkındalık Eğitimi’nde teorik bilgilendirmenin yanı sıra pratik uygulamada gerçekleştirildi.

Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen etkinliğe gençlerin fazlaca ilgi gösterdiği gözlenirken, yapılan sunumun ardından çalan sirenler ile birlikte vatandaşlar deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında nasıl hareket edilmesi gerektiğini öğrendiler.

“NELER YAPILMASI GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİK”

Bilecik Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, gerçekleştirilen etkinliğin oldukça ilgi gördüğünü aktardı. Özgen 12 Kasım Afete Hazırlık Günü ve gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bugün burada buluşmamamızın nedeni, 12 Kasım 1999 yılında Düzce’de yaşanan deprem sonrasında o gün yaşanan afet ile ilgili Türkiye’de 12 Kasım Afet Günü ilan edildiği için bizde kent konseyinde halkımızı bilinçlendirmek adına; afet öncesi, afet sonrası ve afet anında yapılması gerekenleri halkımıza anlatmak istedik. Paydaşımız olarak ANDA ve EDAK geldiler, burada vatandaşlarımızı bu konu ile ilgili bilgilendirdiler. Hep beraber ilgiyle izledik ve neler yapılması gerektiğini öğrendik. Çokta yararlı oldu. Bu konuda emekleri geçen herkese teşekkür ediyoruz.

BİLECİK’TE GERÇEĞİ ARATMAYAN DEPREM TATBİKATI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin