Bilecik’te Hafızlık İcazet Merasimi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İl Müftülüğünce ”1. Hafızlık İcazet Merasimi” gerçekleştirildi.

Kayıboyu Camisinde düzenlenen programa Vali Bilal Şentürk ve eşi Münevver Şentürk, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşleyen, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ve daire müdürleri ile çok sayıda cemaat katıldı.

Vali Şentürk, hafızlık icazeti alan gençlerin Bilecik’in gözbebeği olacaklarını ifade ederek, ”Genç erkek ve kızlarımız, uzun ve meşakkatli bir çalışmanın ardından hafızlık belgelerini aldılar. Öncelikle kendilerini ve ailelerinin yanı sıra emeği geçen hocalarımızı tebrik ediyorum. Bilecik halkına da teşekkür ediyorum, gençlerimizin her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasında destek oldular. Nesillerimizi hem manen hem de madden eğitmek ve geliştirmek durumundayız.” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. İşleyen de ülke genelinde hafızlık ve Kur’an kurslarına büyük ilgi olduğunu anımsatarak, ”Gençlerin Kur’an okumasının yanında memleketine hayırlı evlatlar olması için de gayret gösteriyoruz. Hamd olsun yüzlerce binlerce öğrencimiz bu kurslara katılıyor. Burada çocuklar sadece Kur’an okumayı değil adabımuaşeret öğreniyorlar. Sesin güzelliğini önemsiyoruz ama amacımız bunun yanında memleketine, devletine, dünyasına katkı sağlayacak evlatlar yetiştirmek.” ifadesinde bulundu.

İl Müftüsü Akkuş da Bilecik’ten 23 yıldır hafız çıkmadığını belirterek, Bilecik ve Bozüyük ilçesinden 36 hafızın çıktığını bildirdi.

Okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından Vali Şentürk, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. İşleyen, Belediye Başkan Yardımcısı Gürses ile İl Müftüsü Akkuş, erkeklere Vali Şentürk’ün eşi Münevver Şentürk de kızlara hafızlık belgelerini verdi.

Bilecik’te Hafızlık İcazet Merasimi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Akp iktidardayken ne kadar hafiz yetiştirirsek kardır. Es kaza bir chp iktidarinda bırak yatılı hafizlık kurslarını camiler bile tehlikeye girer.Her ne kadar akp iyi bir yönetim sergileyemesede rabbim bu ülkeyi içkili agızlarla ulke yönetmeye kalkan chp ve avanesinden muhafaza eylesin .Amin.

    Cevapla
    • Bu ülkeyi yıllarca CHP idare etti o zaman hafız yokmuydu şimdi şerat mı var sanki cahill

      Cevapla
  2. Sayin muftu siz ne is yaparsiniz bu sizin ayibiniz hafiz cikmamasi bilecikte cami bile yokki doru durust ezan sesleri kisik . Sayin muftu siz bir gidip karadeniz turu atin cami gorun ezan sesi duyunda aska gelin calisin .birde osmanlinin kuruldugu yerde gorev yapiyorsunuz hakkini verin

    Cevapla
  3. El cevap chp mi idare etti ha ha ha buna çocuklar bile güler camileri samanlikkara ceviren kuran-ı kerimi yasaklayan sizin zihniyetiniz degilmiydi. Başörtusunu kamuda yasaklayan chp zihniyeti degilmiydi bugun iktidar olsun ayni tekrar eder.

    Cevapla
Bizi Takip Edin