BİLECİK’TE İL İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Tahir Büyükakın, başkanlığında yapıldı.

Vali Büyükakın, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda, çalışma usullerine değinerek, özellikle brifinglerde istatistiğe boğulan sadece sayılardan oluşan çalışma usulünden ziyade analitik bir mantıkla karar almaya yardımcı olacak raporlara dönüştürülmesini istedi.

 

 

Sayıların sadece karar almaya destek olduğu zaman anlam kazandığını vurgulayan Vali Büyükakın, ”Alışkanlıklarınızın dışında bir çalışma usulü olacak ama biraz da alışkanlıkların değiştirilmesi yönünde bir fonksiyonumuz olduğunu da düşünüyorum. Bunu özellikle karar alma konularında, kentin geleceğine dair kritik kararları alma ve vizyon belirleme konusunda buna ilişkin stratejiler belirleme noktasında gerçekten etkili, etkin kararlar alma noktasında bu usulün dışında bir çalışmanın verimli olduğunu ben şimdiye kadar hiç görmedim. Sonuç odaklı olmalıyız. Hızlı sonuç üretmemiz lazım ama hızlı sonuç üretelim, sonuç odaklı olalım derken de hatalı kararlar vermemeliyiz. Bunun en doğru yolu da elimizdeki verilerin doğru bir şekilde işlenmesi, karar almaya destek olacak forma dönüştürülmesi, seçeneklendirilmesi, fayda ve maliyetlerinin, avantajlarının, dezavantajlarının ortaya konması birinci, ikinci, üçüncü senaryoların elimizde olması gerekir ki biz doğru bir süreç yönetebilelim, doğru bir karar alabilelim.”

Vali Büyükakın, müdürlüklerin kendi sorumluluk alanında kendi enstrümanını en iyi şekilde kullanması gerektiğini belirterek, ”Vali yardımcılarımızla birlikte bu koordinasyonu tesis etmeye çalışacağız. Yükümüzü azaltmak için Vali Yardımcılarımız aracılığıyla koordineli çalışırsak daha verimli oluruz. İlçelerimizde de aynı durum kaymakamlarımız aracılığıyladır. Bunun için zamanı verimli kullanma açısından koordinasyonu bu şekilde yürümesini istiyorum. Bu hususları dikkat ettiğimizde hem zaman yönetimi açısından hem de yükün doğru dağıtılması açısından her birimiz çok daha rahat çalışabilir hale geliriz.Kendine güvenen ve analizini ortaya koyan, faydasını ve maliyetini ortaya koyan kendi görüşünü belirten sonra da bizim görüşümüzü soran bir yaklaşım bekliyorum.” dedi.

 

 

Dünyanın, içinden geçtiği süreçte yeniden dizayn edildiğini ve inşa edilmeye çalışıldığını ifade eden Vali Büyükakın, şunları kaydetti: ”Bu düzenin içerisinde küresel okuduğunuzda küresel gelişmelere yön vermeye çalışan aktörler, aynı zamanda bizim topraklarımıza ilişkin bir takım aksiyonlarda almaya çalışıyorlar. Ülkemizin bekası milletiyle, devletiyle bölünmez bütünlüğü açısından bakarak bütün mevzularımızı değerlendireceğiz. Devletimizin bekasıyla ilgili alınması gereken tedbirlerde her şeyi geriye bırakıp önce bu hususu ele alıp öncelikle onun üzerine teksif edeceğiz bütün dikkatimizi. Özellikle FETÖ, PKK ve benzeri yapılarla mücadele konusunda en ufak bir ihmal göstermeden sürekli canlı olarak, mücadeleye devam edeceğiz. Asıl olan mücadelemiz beka mücadelesi.” ifadelerini kullandı.

BİLECİK’TE İL İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin