BİLECİK’TE KENT MERKEZİNDE DEV 15 TEMMUZ PANKARTI ASILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te kent merkezinde bulunan bir binanın dışına 15 Temmuz şehitlerinin resimlerinin bulunduğu dev pankart asıldı.

İHH Bilecik İl Temsilciliği, Sağlık-Sen Bilecik İl temsilciliği ve bir esnafın destekleriyle 11 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde hazırlanan pankartta, FETÖ’ nün darbe girişimi sırasında darbenin seyrini değiştiren kahraman Ömer Halisdemir’in fotoğrafı ile aynı gece şehit düşenlerin resimleri yer alıyor.

İHH Bilecik İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren ruhun aynı acıları tekrar yaşatmak istediğini, kendilerinin ise 15 Temmuzun unutulmaması ve bir daha yaşanmaması adına böyle bir pankart hazırladıklarını söyledi.


Yıllar boyunca millete darbeler vuran zihniyetin bunu bir kez daha denediğini ve darbenin milletin göğsünde söndürüldüğünü söyleyen Yıldırım, “Köprülerde, meydanlarda aziz milletimiz bayraklarıyla birlikte ağır silahlı asker kılığına girmiş bir zümreye karşı mücadele göstermişler ve bu mücadele elhamdülillah başarıyla sonuçlanmıştır. Aziz milletimizi anadoluya sığdırmaya çalıştıklarını zanneden bu güruh maalesef şimdi ülkemize ve milletimize tekrar aynı acıları yaşatmak istiyor bizde inşallah bu acıları yaşamamak için milletimizin bu 15 temmuz’un bir daha tekrarlanmaması için birlikte hareket ettik ve Bilecikli kardeşlerimize 15 temmuz şehitlerimizin fotoğraflarını sunmak amacıyla bir pankart hazırladık ve binamıza astık. İnşallah böyle acılar bir daha yaşanmaz.” ifadelerini kullandı.


Unutulan tarihin her zaman tekerrür edeceğini anlatan Sağlık-Sen İl Temsilcisi Orhan Pir ise, “Türk tarihinin en hain en alçak darbe girişimini 15 Temmuzda atlattık. Bize düşen bu darbe girişimine bu hainleri unutmamak ve ve bunun yanında her zaman şehitlerimizi yad etmektir. Bizde bizden sonraki nesillerimizi diğer şehitlerimiz olduğu gibi sürekli anlatacağız” dedi.

 


Esnaf Erhan Bayrakçı da 15 Temmuz gecesi yaşanılanlarla millet olarak bir şeylerin farkına varılabildiğini ancak çocuklara iyi bir gelecek hazırlamanın geçmişten ders alarak kazanılacağını, 15 Temmuzda yaşanılanların unutulmaması gerektiğini söyledi.

 

BİLECİK’TE KENT MERKEZİNDE DEV 15 TEMMUZ PANKARTI ASILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin