Bilecik’te LGS Girişinde Gergin Anlar Yaşanmıştı Ahmet Selöz’den Tepki!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında Bilecik Murat Hüdavendigar Ortaokolu’nda Milli Eğitim Şube Müdürü’ne ve çocuğuna ayrıcalık tanındığı iddiası ile veliler ve müdür arasında gerginlik yaşanmıştı.

Sınav öncesi Bilecik Merkez Murat Hüdavendigar Ortaokulu’nun önünde velilerin iddialarına göre; İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma İ. ile eşinin okula çocuklarını getirdiği ve diğer veliler dışarıda bekletilirken kendilerine ayrıcalık tanınarak içeriye alındığı iddia edildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz; “sınav kurallarını bilmemesi mümkün değildir” dedi.

Selöz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

LGS 2021 Sınav Sorularının da yayınlanması ile kısmen sonuçlandı..

Malesef Bilecik’imiz Ulusal haberlere de yansıyan olumsuz bir haberle gündeme geldi.. Sürecin kısmen tamamlanması öğrenci, veli ve haberlere yansıyan tarafların sükunete kavuşması için olayla ilgili tespitlerimizi yapmak için biraz beklemeyi uygun gördük..

Öncelikle Öğrencilerin Velilerle görüştürülmemesi uygulaması Sınav Uygulama Kılavuzunda yer almamakla birlikte İçişleri Bakanlığının Pandemi Tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen bir uygulamadır.. Acil durumlarda Bina Sınav Sorumlusunun uygun görmesi halinde Veliler Öğrencileriyle görüşebilir.. Bahsi geçen olayda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde görevli Şube Müdürümüz alması gereken ilacını sınav heyecanıyla unutan öğrencisine verilen arada ilacını ulaştırmak istemiştir. Malesef Veli olarak da heyecan ve stres içerisinde olan Yöneticimizin ismi arzu edilmeyen bir hadise ile telaffuz edilmiştir. Şube Müdürü olan arkadaşımızın sınav kurallarını bilmemesi mümkün değildir.

Burada asıl dikkat çekilmesi gereken iki husus vardır ki..

1. Velilerin sınav heyecanı ve stresıne rağmen o sabah okula gelen yine bir İl Milli Eğitim Yetkilisinin talimatıyla okul bahçesinden çok uzakta hatta anayol üzerinde, trafik güvenliği açısından da tehlikeli olan bir yere tabiri caizse sürgün edilmeleridir.. Bu durum çocuklarının sınav heyecanına/stresine fazlasıyla ortak olan Velilerimizi ayrıca tehlikeye ve sıkıntıya sokmuştur. Hemen yakında olan ve sınav yapılan Ortaokulumuzun bahçesiyle arasında çit bulunan Ertuğrulgazi Lisesi’nin yemyeşil bahçesine dahi veliler sokulmamış, velilerimiz sıcak havada tehlikeli yol kenarında bekletilmiştir… Üzücü hadiseye sebep olan aslında bu tedbirsizliktir.

2. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün resmi Tweeter hesabından paylaşılan bir görüntü ise gerçekten asıl üzücü olandır.. İl Milli Eğitim Müdürümüzün yanında çok sayıda yönetici ve fotoğraf görevlisi ile sınav salonundan görüntü vermesi sınavın son dakikalarında öğrencilerin konsantrasyonlarını bozan bir durumdur.. Ziyaret edilen sınıflardaki bir öğrencimizin 1 doğru veya 1 yanlışı ile geleceğinin şekilleneceği düşünüldüğünde heyet ile sınıfa girilmesi ve fotoğraf çekilerek paylaşılması uygunsuz ve düşüncesiz bir davranıştır..

Umarız çok yakında yapılacak olan 2021 YKS sınavında bu tür olumsuz haberlerle ve uygunsuz görüntülerle değil başarılarımızla ve örnek uygulamalarımızla Ülke gündeminde oluruz….

İLGİLİ HABER

 

Bilecik’te LGS Girişinde Gergin Anlar Yaşanmıştı Ahmet Selöz’den Tepki!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 Yorum

  1. Hiç açıklama yapmasaydın bu güne kadar niye beklediniz olayla ilgili kılıfmı ayarladınız herhalda bunu inandılar

    Cevapla
  2. Başkan çok güzel yerinde ve tarafsız bir açıklama yapmıştır. Denge unsuru olan başkanını tebrik ediyor ve dileklerine katılıyorum

    Cevapla
  3. İlaç bahane ayrımcılık olmuşmu olmuş tabiki öğrenci velilerine savunacak halde değil birde sucu kabullenin

    Cevapla
  4. siz bu milleti aptallık sanıyorsunuz. yaptığınız açıklamaya ulupinarda ne denilir biliyormusun?

    Cevapla
  5. İlaçmı yemek mi getirmiş…o kadr önemli bir ilaçsa nasıl unutulur, unut
    acak kadar önemsizzse 2 saat sonrada içebilir ama laf ola berigele tabi Sizin huyunuz zaten hata yapana ne olursa olsun sahip çıkmak. Yediğiniz hakların hesabını nasıl vereceksiniz bakalım

    Cevapla
  6. MADEM BÖYLE BİR UYGULAMA VAR HERKES EŞİT OLMALI FAKAT AÇIKLAMA RESMEN MİLLİ EĞİTİMİ SUÇLAMIŞ YER VARMIŞ FAKAT KONU İLE AÇIKLAMA YOK KURAL KOYANLARIN HABERİ YOKSA O MAKAM NEDEN İŞGAL EDİLİYOR DEMEZLERMİ AHMET HOCAM

    Cevapla
  7. Bu adamdan ilk defa siyaset dışında eğitimle alakalı bir açıklama duydum onu da olaydan günler sonra yapmış ama olsun

    Cevapla
  8. TABİ CANIM KESİN ÖYLEDİR AT…….

    Cevapla
  9. HİÇTE SANMIYORUM O ŞEKİLDE OLACAĞINI MEVKİ SAİBİ OLAN KENDİNİ MEMLEKETİN SAİBİ ZANNEDİYOR

    Cevapla
  10. KESİN ÖYLEDİR

    Cevapla
  11. 14 Haziran 2021, 10:16

    Yapılan açıklamanın yaşanan olayla hiç bir ilgi ve alakası yoktur. Sadece konuyu dağıtmak amaçlı bir açıklama olmuş. Keşke hiç konuşmasaydı.

    Cevapla
  12. Rahatsız olan öğrenciye geçmiş olsun da, bunu (gerçek yada değil) o gün velilerle tartışmak yerine arbede yaşatmadan izah etmek çok mu zordu? Herkesin evladı var herkesin evladı kıymetli. Uygun bir dille içeri alınan velinin durumunu açıklamak ve kalabalığı yatıştırmak zor olmasa gerekti.

    Cevapla
  13. 14 Haziran 2021, 11:42

    İLACIN İÇİLMESİ ACİL OLSAYDI HİÇBİR ANNE O İLACI İÇİRMEDEN ÇOCUĞUNU SINAVA GÖNDERMEZDİ. BÖYLE BİR İLAÇ VARSA REÇETESİ DE SORULMALI.

    Cevapla
  14. 14 Haziran 2021, 11:44

    MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE LAF EDECEK KADAR NEDEN BU ŞUBE MÜDÜRÜ KORUNUYOR? SENDİKANIZA YAKIŞMADI.

    Cevapla
  15. tabi tabi öyle olmuştur.

    Cevapla
  16. Olayda çocuğun ilacını sadece anne içeri girip verebilirdi. Şb.müdürü makamını kullanmış, okulun müdür yardımcısı yalakalık yapmış, her ikisi de suç işlemiştir. Bunları ( siyasi davranan
    Yöneticileri) savunanlar her zaman ve her durumda ne yapıyorlarsa yine aynı savunmaya, kayırmaya devam etmiştir. Bunların hastalığı bu dünyada iflâh olmaz.

    Cevapla
Bizi Takip Edin