BİLECİK’TE ÖĞRENME ŞENLİKLERİ GÖRKEMLİ TÖRENLE BAŞLADI!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini artırmak amacıyla düzenlediği, öğrenme şenliği Bilecik’te başladı.

Vali Süleyman Elban, şenlik yürüyüşünün ardından kapalı pazarda düzenlen açılışta, 2016-2017 eğitim öğretim yılının sonuna gelindiğini anımsatarak, öğrenmenin hayat boyu kesintisiz devam eden bir süreç olduğunu söyledi.

Öğrenme şenliklerinin sadece öğrencileri değil, 7’den 70’e herkesi kapsayan bir etkinlik olduğunu ifade eden Vali Elban, ”Şenliklerde hayat boyu öğrenmeye dikkat çekilmekte, açılmış olan çeşitli kurslarda elde edilen ürünler, insanlara kazandırılmış olan beceriler sergilenmektedir. Kurslara devam eden kursiyerlerimiz, gerek kültür ve sanat kurslarıyla vakitlerini yararlı bir şekilde değerlendirmekte, gerekse meslek edindirmeye yönelik kurslara kendilerine iş yeri açmakta, ailelerine, kendilerine gelir getirici meslekler edinebilmektedirler.” ifadelerini kullandı.

 

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da, eğitimi ve öğrenimi bir şenlik ortamı içerisinde gerçekleştirmenin mutluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bilecik’in çocuğuyla, genciyle, büyüğüyle, yaşlısıyla el ele gönül gönüle vererek devletin önderliğinde her gün değiştiğini ve geliştiğini kaydetti. Belediye Başkanı Yağcı, gençleri bugüne ve geleceğe en iyi şekilde hazırlama noktasında hep birlikte çaba gösterdiklerini, bunun en önemli noktasının da okullardaki eğitim ve öğrenimdir ” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş öğrenme faaliyetlerinden ayıran en önemli özelliğinin, öğrenme süreçlerine aktif olarak katılımı  anlatarak, ”Öğrenme şenlikleri, ortak çalışma kültürünün güçlendirilmesine ve eğitim faaliyetlerinin daha fazla tanıtılmasına yönelik ihtiyaca da cevap verebilir niteliktedir. Öğrenmeye eğlenceli hale getirerek toplumun motive edilmesine büyük katkı sağlamaktadır.” dedi.

 

Öğrencilerden oluşan Mehteran takımı ile halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından Vali Elban ve beraberindekiler sergi alanının açılışını gerçekleştirerek, stantları gezdi.

BİLECİK’TE ÖĞRENME ŞENLİKLERİ GÖRKEMLİ TÖRENLE BAŞLADI!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin