Bilecik’te RES kurulacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fazlı Enerji, 468 milyon TL yatırımla  Eskişehir ve Bilecik’te 36 MW kurulu gücünde Yeldeğirmeni depolamalı RES kuracak.

 Enerji Günlüğü.net'in haberine göre Eskişehir ve Bilecik'te 36 MW kurulu gücünde Yeldeğirmeni Rüzgar Enerji Santrali(RES) kurulacak.

Ekvator Enerji Grubu şirketlerden Fazlı Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Eskişehir ilinde, Uludere Köyü’nde, Bilecik’te, Söğüt’te, Ortaca Köyü sınırları içerisinde 36 MW kurulu gücünde Yeldeğirmeni ve 36 MWh kapasiteli Elektrik depolama tesisi (EDT) kurulup işletilmesi planlanıyor.

468 milyon TL değerinde proje kapsamında her biri 6 MW kurulu gücünde 6 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca 1154 hektarlık proje sahası içerisinde 8 adet rüzgar türbini ve santral sahasının bir kısmında 36 MWh gücünde elektrik depolama tesisi kurulacak. Tesiste lityum-iyon teknolojisi kullanılacak.

Santralde 144 milyon kWh/yıl elektrik üretilmesi ve üretilecek olan enerjinin, Bozüyük TM’nin OG(TR-A) barası (34,5 kV)”na girdi-çıktı bağlantı şeklinde bağlanması planlanıyor.

     

Bilecik’te RES kurulacak
Masal Organizasyon