Bilecik’te TEOG sınavına 2 bin 617 öğrenci girdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş (TEOG) sınavına  il genelinde 50 okulda 2 bin 617 öğrenci girdi.

teog_bilecik-4

TEOG sınav sürecine kadar öğrencilere 2 defa kazanım değerlendirme sınavı uygulandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Bu merkezi ortak sınavlardaki sorular zaten Fatih projesi kapsamında EBA portalındaki soru havuzundan çıkmakta. Bizde bu soru havuzundaki soruları bir soru bankası haline getirerek 2 bin 617 öğrencimizin ellerine ulaştırdık. Sınav öncesinde onlara moral ve motivasyon olması açısından eğitimci yazarımız sait çamlıca’yı da getirdik.” dedi.

fazilet_durmus-2

Yazarın “motivasyon ve başarı” konulu seminerinde de her öğrenciye kitap hediye edildiğini ve kitap okuma alışkanlıklarını pekiştirebilmek için böyle bir etkinlik yapıldığını belirten Durmuş, “sınavlarda başarılı olmanın asıl amacının, asıl değeri kitapları okuyup anlamakta. Eğer anlarsanız soruyu zaten yarısını çözmüşsünüzdür. Hemde buna bir katkı sağlamaya çalıştık.” ifadelerini kullandı.

 

Durmuş konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Öğrencilerimiz, aileleri, öğretmen arkadaşlar ve milli eğitim müdürlüğü camiası olarak hepimiz bu sürece kadar yapılması gereken bütün gayret ve çabayı sarf ettik. Öğrencilerimiz de sarf etti. Öğrencilerimizi ziyaret ettik. Onlara bu sınavın onların değerini ölçmediğini, sadece liseye geçiş için bir basamak olduğunu, onların bizim ülkemizin geleceği, yarını, aydınlığı, umudu olduğunu ve her zaman için değerli ve önemli olduklarını zaten kendilerine söyledik. Gayet onlarda enerjik ve hazırlar, İnşallah Allah’ın izniyle Bismillahirrahmanirrahim diyerek bu işe başlayacaklar ve sonucunda 9’da başlayan sınavımız 40’ar dakika olacak 20, dakika ara verilecek. Bugün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü, 24 Kasım itibariyle de Fen Bilgisi, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil’den sınava girecekler. Saat 12 itibariyle de inşallah sınavlarını bitirmiş olacaklar.”

teog_bilecik-1 teog_bilecik-2 teog_bilecik-3 teog_bilecik-4 teog_bilecik-5 teog_bilecik-6 teog_bilecik-7 teog_bilecik-8

 

Bilecik’te TEOG sınavına 2 bin 617 öğrenci girdi
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin