Bilecik’te Tozman Yaylalarının Çehresi Değişecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmettin Yoldaş, Tozman Yaylalarında hayvan içme suyu göletlerinin oluşturmayı planladıklarını ve bunla ilgili çalışmalara başladıklarını belirtti.

İl Müdürü Yoldaş, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Hasan Öz ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zekiye Güler ile birlikte İnhisar İlçesine bağlı Tozman Köyü yaylalarında incelemelerde bulundu.

“ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

Yapılan incelemelerle ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Yoldaş, bin 200 metre rakımlı yayların temiz havası ve doğal güzelliklerine vurgu yaparak, “2 bin dekar alanda altay cinsi ceviz yetiştiriciliği yapan firmamızla birlikte yaylada kurulmuş olan Ceviz Bahçelerini tek tek ziyaret ettik. Üreticilere Ceviz Yetiştiriciliği ve Bahçe tesisi konularında pratik bilgiler verdik. Tozman yaylalarımıza Hayvan İçme Suyu Göletlerini oluşturmayı planlıyoruz ve bunla ilgili çalışmalara başladık.” dedi.

“ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Diğer yandan, yaylada doğal olarak bulunan bir gölette de incelemelerde bulunan İl Müdürü Yoldaş, uygulanacak projelerle Tozman Yaylasının çehresini değiştirmeyi istediklerini ve toplu bir üretim merkezi haline getirmeyi planladıklarını belirtti.

Bilecik’te Tozman Yaylalarının Çehresi Değişecek
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin