BİLECİK’TE TRAFİK HAFTASI KUTLANDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalara Vali Süleyman Elban, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Yardımcısı ve İl Trafik Komisyonu Başkanı Mehmet Taşdöğen, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri, jandarma ve emniyet teşkilatı katıldı.

 

Taşdöğen, burada yaptığı konuşmada, kara yolu trafik kazalarının dünya çapında ölüm, yaralanma ve sakatlanma nedenleri arasında ilk sıralarda yer aldığını belirterek, Bilecik genelinde 2016 yılı sonu itibariyle toplam 64 bin 798 araç ve 97 bin 452 sürücünün bulunduğunu bildirdi.

 

 

2015-2016 yıllarının kıyaslandığında tescilli araç sayısında yüzde 6.8, sürücü belgesi sayısında ise yüzde 2.4 artış gösterdiğinin tespit edildiğini belirten Taşdöğen, ”Trafik güvenliğinin sağlanabilmesi, altyapı hizmetleri, acil müdahale ve ilk yardım, kaza sonrası kurtarma hizmetleri, eğitim, ilgili mevzuat düzenleme ve denetim hizmetlerinin yerine getirilmesi ile mümkündür. Bu nedenle trafiğin daha güvenli hale gelebilmesi için, trafik güvenliği ile ilgili hizmetlerin sürekli, düzenli, zamanında, işbirliği ve uyum içinde tüm kurum ve kuruluşlarla verilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

 

Bilecik’te 83 fahri trafik müfettişinin görev yaptığını bildiren Taşdöğen, 2016 yılında il genelinde 781 trafik kazasında 9 vatandaşın hayatını kaybettiği ve bin 774 kişinin de yaralandığını bildirdi.

 

 

Konuşmanın ardından, Elban, Koç, Yağcı, Taşdöğen, İnce ve Namal, düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile trafik güvenliğinin sağlanmasında görevlerinde gösterdikleri başarılı çalışmalarından dolayı Valilik, Belediye, Emniyet, Jandarma ve İl Özel İdare personeli ile kara yolu üzerinde araç kullanırken trafik kural ihlali yapmayarak, örnek davranış sergileyen ve kurumlarca belirlenen sürücülere ödül ve plaket verdi.

BİLECİK’TE TRAFİK HAFTASI KUTLANDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin