BİLECİK’TE TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI AÇILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin projelerinin sergilendiği “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” açıldı.

 

 

15 Öğretmen ve 44 Öğrenci tarafından düzenlenen fuarda 10 Araştırma Projesi, 9 tasarım projesi ve 1 tanıtım projesi olmak üzere toplam 20 proje bulunuyor.

 

Açılışa, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, burada yaptığı konuşmada, sorgusuz sualsiz bilen bir nesil istemediklerini, okuyan, soran ve sorgulayan bir gençlik istediklerini söyledi.

 

Tübitak bilim fuarlarının sorgulayan bir nesil için önem arz ettiğini söyleyen Durmuş, “O yüzden de bu bilim fuarlarının en güzel yanı okumanızı ve araştırmanızı, neyi niçin yapmanızı farketmeniz açısından büyük bir önem arz ediyor. Bu Tübitak Bilim Fuarlarını gerçekleştiren 32 tane okulumuzu da tebrik ediyorum.” dedi.

Okul Müdürü Meryem Avcu ise okulda 500 öğrencinin eğitim gördüğünü ve toplumsal sorumlulukları yapmayı kendisinde görev bilen gelecek nesilleri yetiştirecek anne adaylarının Tübitak 4006 bilim fuarları vesilesiyle kendilerine öz güven kazandırmak istediklerini belirtti.

 

Konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi.

 

Açılışın ardından protokol üyeleri ve öğrenciler fuarı gezdi. Canlı müziğin de bulunduğu etkinlikte, pilav ve ayran ikramı da yapıldı.

BİLECİK’TE TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI AÇILDI
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir