BİLECİK’TE YARALI HALDE BULUNAN DOĞAN, TEDAVİ EDİLİYOR!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te yaralı halde bulunan doğan, Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince tedavi altına alındı.

Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce yaralı olarak bulunan doğan, Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne teslim edildi.

 

Yapılan ilk muayenesinde doğanın saldırıya uğraması sonucu uzun kanatlarının koparak yaralandığı belirlendi. Doğan, Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezinde tedavi ediliyor.

 

Uzun kanadının koptuğu belirlenen kuşun tedavi süreci ile ilgili bilgi veren Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, yaralı doğana vitamin ve mineral katkıları yaptıklarını ve tedavisinin devam ettiğini söyledi.
Yırtıcı bir kuş türü olan doğanın genel durumunun iyi olduğununu ifade eden Avcı, “Doğa Koruma Şube Müdürlüğünce getirilen yavru doğan, uzun kanatlarının kopmasından dolayı uçma yeteneğini kaybetmiştir. Barınağımızda tedavisi devam ediyor. Yaklaşık 1 yaşında çükü daha gagaları sarı. Yavru bir doğan. Uzun kanatları kopmuş, büyük bir ihtimalle saldırıya uğramış.” dedi.

 

Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezine Doğa Koruma Şube Müdürlüğünce getirilen doğan, kartal, atmaca ve tilki gibi yabani hayvanların tedavisini yaparak doğaya geri saldıklarını aktaran Avcı, “Ayrıca barınağımızda sokak hayvanlarının kısırlaştırılması yapılıyor. Barınağımız 120 köpek, 50 kedi kapasiteli. Şuanda da doğadan genel hayvanlar için de özel bir yer yapmaya çalışıyoruz. Bu doğan’ın da gerekli vitamin ve mineral katkıları da olmak üzere gerekli tedavilerini yaptık. Kanadının uzayıp doğaya salınmasını bekleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Doğanın, yaklaşık 1 aylık tedavi sürecinin ardından doğaya salınacağı bildirildi.

BİLECİK’TE YARALI HALDE BULUNAN DOĞAN, TEDAVİ EDİLİYOR!
Masal Organizasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin